Voel je je wel eens vermoeid tijdens je rit? Blocks bieden dan vaak een oplossing! Deze relatieve nieuwe vorm van sportvoeding geven je de gewenste boost en zijn populair onder wielrenners vanwege hun snelle werking. Zo geniet je van een heerlijke energieboost tijdens het sporten.

Blocks sportvoeding, wat is het eigenlijk?

Blocks, zoals de BORN BLOCK, zijn een wat bijzondere vorm van sportvoeding die in het wielrennen snel aan populariteit winnen. Deze populariteit is vrij simpel te verklaren.

Als wielrenner ben je namelijk op zoek naar sportvoeding die makkelijk te verwerken zijn en snel een effect hebben op je lichaam. Blocks zijn kauwtabletten met snelle suikers en supplementen die jou direct de gewilde boost kunnen geven, zodat je alles uit je fietsprestaties kan halen. 

Zo bevat de BORN BLOCK een krachtige mix van koolhydraten, magnesium en cafeïne. Deze mix is speciaal zo samengesteld, zodat deze directe energie geeft wanneer je dit het hardste nodig hebt. 

Blocks zijn compact en handig om mee te nemen, perfect dus voor onderweg. Wielrenners voegen steeds vaker blocks toe aan hun sportvoeding, omdat ze ideaal zijn als laatste boost aan het einde van de training. Daarnaast zijn blocks kleiner dan bijvoorbeeld energiegels en energierepen. Dus als jij geen hele gel of reep meer wilt of op kan, dan bieden blocks een uitkomst!

De ingrediënten voor deze energy boost tijdens het wielrennen

Magnesium

Zoals in een eerder artikel over magnesium uitgelegd, speelt dit supplement een hele belangrijke rol bij de energieproductie, de spierwerking en het behoud van een gezonde elektrolytenbalans. Daarnaast helpt magnesium bij het voorkomen van spierkrampen, die vaak aan het einde van je rit kunnen voorkomen.

Cafeïne

Zoals algemeen bekend, vermindert cafeïne de vermoeidheid en zorgt het voor extra alertheid. Zeker na een lange fietsrit, zoals een duurtraining of een tempo-duurtraining, is dit supplement dus zeer welkom.

Cafeïne werkt ook snel. Zo wordt ongeveer de helft ervan al na drie tot vier minuten opgenomen in je bloed. Dit betekent dat je de positieve effecten van het eten van een block al zeer snel ervaart.

Wanneer raden wij blocks tijdens het wielrennen aan?

Blocks bieden vaak die extra boost die je aan het einde van jouw rit nodig hebt, en zijn daardoor een erg populair onderdeel van je sportvoeding. Blocks kunnen je over de hongerklop heen helpen en alleen daarom zijn ze van essentieel belang. Blocks zijn compact en krachtig, en daardoor ideaal om mee te nemen tijdens elke training zodat je altijd klaar bent om topprestaties te leveren.

No items found.