Drink extra veel

Indoortraining: zweten zul je! Drink daarom extra veel. Méér zelfs dan dat je gewend bent als je buiten zou trainen. Twee procent vochtverlies kan al resulteren in tien procent prestatieverlies. Het moge duidelijk zijn dat voldoende drinken essentieel is, wanneer je effectief én efficiënt wilt trainen. Je kunt ervoor kiezen om een duurtraining van drie uur op te knippen in drie korte trainingen van één uur, maar ook dan is hydratatie essentieel.

Hoeveel moet je dan drinken?

Ieder individu is anders. Wat voor de één voldoende is, kan voor de ander te weinig zijn. Door ervaring leer je én… meten is weten! Het beste is om je vóór en na een training, zonder kleding, te wegen. Het eventuele gewichtsverlies komt overeen met het aantal liters dat je te weinig hebt gedronken. Weeg je bijvoorbeeld na de training 0,5 kg minder, dan zou je 0,5 liter extra vocht moeten inpassen in jouw drinkschema. Deze regel kun je trouwens ook hanteren als je straks weer naar buiten gaat om te trainen.

Op de vraag hoe jouw drinkschema er dan uit moet zien, kan eigenlijk ook alleen geantwoord worden met gemiddelden. Bij korte inspanningen van één à twee uur voldoet het om 500 ml vocht per uur in te nemen. Bij inspanningen die langer dan 2,5 uur duren, raden we je aan om 250 ml vocht per 20 minuten te drinken.

In- én outdoor kilometervreetster Leandra Bisschops: “Korte fietstrainingen doe ik al langere tijd regelmatig binnen op de indoor trainer. In mijn bidons doe ik dan meestal de BORN Watts & Minerals bruistabletten. Zo krijg ik niet de suikers binnen, maar wél voldoende mineralen. Waar ik eerder de gewoonte had te weinig te drinken tijdens de korte trainingen, is dat met de Watts & Minerals geen probleem. Vooral de orange variant bevalt me prima.”

Water is een dorstlesser

Vaak wordt water genoemd als dorstlesser voor tijdens een training. Water doet precies dát: dorst lessen. En dat is juist iets wat je nu juist niet. Je moet met gemak voldoende vocht tot je kunnen blijven nemen, zonder een vol gevoel te krijgen. Om deze reden is het vullen van je bidon met enkel water niet de meest ideale oplossing.

Wat moet je dan wél drinken?

Als je – door te meten – weet hoeveel vocht je nodig gaat hebben, kun je heel makkelijk keuzes maken. Ga je langer dan 1,5 uur binnen fietsen?, dan is BORN Iso Pro(+) een frisse, niet té zoete drank die voorziet in koolhydraten, zout en vocht. Heb je een kortere training - bijvoorbeeld een uur - gepland? Dan zou je ook Watts & Minerals kunnen gebruiken. 1-2 bruistabletten per bidon zorgen voor een no-carb sportdrank met alle essentiële mineralen. Naast mineralen, voeg je dan ook wat ‘watts’ toe aan je bidon.

In de Watts & Minerals tabletten zit het ingrediënt Watts’Up® verwerkt. Dit ingediënt leidt tot wetenschappelijk bewezen betere prestaties. Een anaerobe test geeft bij proefpersonen die 400 mg Watts’Up® gedurende 4 weken gebruikten, een duidelijk significante verhoging in wattages in vergelijking met een placebogroep. De moeite waard dus!

No items found.