Veelgestelde vragen (FAQ)

Een aantal vragen over Fondo komt regelmatig terug. Om jou én onszelf de moeite te besparen, vind je hier alvast de antwoorden.

Vraag:

Hoe kan ik Fondo combineren met mijn eigen trainingen?

Zolang je zorgt voor voldoende herstel kun je Fondo-trainingen prima combineren met je eigen trainingen. Bijvoorbeeld een vaste clubrit, toertocht of een rondje met vrienden. Het trainingseffect kan hierdoor wel iets anders uitpakken, dus we adviseren om qua intensiteit en duur niet doorlopend sterk af te wijken van de trainingen in je trainingsprogramma. Heb je al een vast aantal trainingsdagen per week, kies dan bij het starten van je programma een lager aantal Fondo-trainingen per week. Wil je af en toe een eigen training doen die afwijkt van je programma, dan kun je het best de Fondo-training afvinken die qua intensiteit en duur het meest lijkt op je eigen training. Let op: toevoegen van je eigen trainingen in Fondo is niet mogelijk.

Vraag:

Kan ik Fondo ook koppelen met andere fietscomputers?

Nee, vooralsnog kan dat niet. We bieden op dit moment een koppeling met Garmin aan en de mogelijkheid om de Fondo trainingen te exporteren voor gebruiken op een Wahoo of een Hammerhead. Helaas bieden de andere partijen nog geen (open) API, zoals Garmin die sinds kort biedt, om te kunnen koppelen met Fondo. We hebben goede hoop dat hier de komende maanden verandering in gaat komen, maar vooralsnog staat er nog geen koppeling met andere fabrikanten op de planning.

Vraag:

Ik heb een kortingscode voor Fondo Pro. Hoe kan ik deze verzilveren?

Heb je een kortingscode voor Fondo Pro gevonden, gekregen of gekocht, dan kun je deze hier verzilveren. Let op: je kunt maar één kortingscode tegelijk gebruiken.

Vraag:

Kan ik trainingen ook binnen uitvoeren op een hometrainer met bijvoorbeeld Zwift?

Ja, dat kan uiteraard! Heb je een klassieke hometrainer, dan kun je gewoon je hartslagzones aanhouden bij het uitvoeren van de training. Heb je een slimme hometrainer die ook je vermogen meet, dan kun je de instructies op basis van vermogen gebruiken. Maak je gebruik van Zwift, dan vind je hier de uitleg voor het uitvoeren van Fondo-trainingen op Zwift.

Vraag:

Kan ik met Fondo ook trainen met een vermogensmeter?

Jazeker, zie hiervoor dit artikel met uitleg.

Vraag:

Kan ik met Fondo ook trainen zonder hartslag- of vermogensmeter?

Jazeker, zie hiervoor dit artikel met uitleg.

Vraag:

Ik vind het lastig om trainingen te onthouden of uit te voeren. Wat adviseer je me?

Heb je een Garmin, dan kun je deze koppelen met Fondo Pro. Gebruik je een andere fietscomputer of je telefoon, neem dan de artikelen 'Instellen en aflezen van je hartslagzones' en 'Begeleiding tijdens gestructureerde trainingen' eens door.

Vraag:

Komen er ook specifieke trainingsprogramma's voor cross/veldrijden?

Vooralsnog niet. De reden hiervoor is dat we ons in eerste instantie richten op de wegwielrenner, MTB'er en gravelrijder. Alle content in de app is daar ook op toegespitst. Het toevoegen van andere disciplines vergt meer (voor)werk, en dus tijd. Mogelijk voegen we dit later wel toe. Hou dus onze kanalen in de gaten!

Vraag:

Moet ik de Fondo app open houden tijdens het trainen?

Nee, dat hoeft niet. Fondo registreert zelf geen GPS of andere gegevens. We geven enkel de trainingsinstructies. Wel kan het handig zijn om tijdens de training de trainingsinstructies erbij te pakken (wanneer je stilstaat!).