Alles over Fondo

Uitleg bij het koppelen van Hammerhead met Fondo (Pro)

Met Fondo Pro kun je je trainingen versturen naar je Hammerhead fietsscomputer of horloge. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

KNWU Fondo
Geschreven door
KNWU Fondo

Wat kan ik met de Hammerhead-koppeling?

Met de Hammerhead-koppeling hoef je je trainingen uit Fondo niet meer te onthouden en krijg je tijdens het trainen feedback op de uitvoering. Bijvoorbeeld als een interval begint of eindigt, of als je hartslag/vermogen te hoog of te laag is. Zo voer je de training perfect uit, haal je alles uit je training en bespaar je jezelf een hoop gedoe.

Wat heb ik nodig om mijn Hammerhead te koppelen met Fondo?

Hoe werkt de koppeling tussen Hammerhead en Fondo?

  • Verstuur een training naar jezelf. Iedere losse training in Fondo kun je met de knop rechts bovenin versturen naar je e-mailadres. Je ontvangt dan een .fit bestand in de bijlage, welke je kunt opslaan. Let op: het is niet mogelijk je gehele trainingsprogramma met één handeling te versturen.
  • Ga naar het Hammerhead Dashboard en login of maak een account aan.
  • Ga naar ‘Workouts’. Je vind deze knop in het menu. Vervolgens kan je op de ‘gele Add Workout’ knop drukken en het opgeslagen .fit bestand selecteren.
  • Synchroniseer de training. Dit gebeurt volledig automatisch. Je vindt de training nu terug op jouw Hammerhead.
  • Start de training! Door de training te starten, begint de timer te lopen. Let er op dat je de warming-up zelf moet beëindigen door op de lap- of ronde-knop te drukken op je Hammerhead-toestel. Zo kun je zelf een geschikt en veilig moment kiezen om de training echt te starten wanneer je er klaar voor bent. Zie ook de sectie met veelgestelde vragen.

Tip: in de app vind je visuele instructies voor het koppelen van Fondo met je Hammerhead. In onderstaande video zie je hoe je een training vanuit Fondo verstuurt naar Hammerhead.

Veelgestelde vragen

Waarom verschijnt de training na versturen niet op mijn Hammerhead-toestel?

Het Hammerhead Dashboard synchroniseert de Fondo trainingen automatisch naar jouw Hammerhead-toestel. Indien de training niet zichtbaar is op jouw Hammerhead, raden we je aan om de training nogmaals in het dashboard te uploaden, of jouw toestel opnieuw te koppelen aan het Hammerhead Dashboard.

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo