Alles over Fondo

Hoe werkt trainen met Fondo?

In dit artikel lees je stap voor stap hoe Fondo werkt.

KNWU Fondo
Geschreven door
KNWU Fondo
  1. Fondo stoomt jou klaar voor je volgende uitdaging met leuke, flexibele trainingsprogramma’s voor uiteenlopende doelen.
  2. Tijdens de trainingsprogramma’s verwijzen we naar relevante informatie en tips die je kunt toepassen tijdens je trainingen.
  3. Om op de juiste intensiteit te kunnen trainen werkt Fondo op basis van je persoonlijke hartslagzones of vermogenszones. Beschik je niet over een hartslag- of vermogensmeter? Geen probleem, dan kun je trainen ook gtrainen op gevoel. In dit artikel lees je meer  over de verschillende trainingsmethodes.
  4. Om te trainen kies je vooraf je doel en het aantal keer dat je wilt en kunt trainen per week (vanaf 2x per week). Een trainingsprogramma heeft een vaste lengte en start altijd op een maandag. Hou daar dus rekening mee als je op tijd klaar wilt zijn voor je volgende uitdaging.
  5. Volg je een specifiek programma voor een evenement, dan kun je de startdatum vinden in het weekoverzicht. In alle andere gevallen start je programma de eerstvolgende maandag.
  6. Je mag zelf kiezen op welke dagen je wilt trainen. Probeer de volgorde van de trainingen aan te houden en neem tussendoor voldoende rust. Mis je een keer een training, dan is dat geen probleem. Vaker trainen kan altijd door bij te plussen.
  7. Na afloop van iedere training vink je de training af en geef je aan hoe je deze hebt ervaren. Op basis hiervan kunnen we je coachen.
  8. Loop je tijdens het trainingsprogramma ergens tegenaan en kom je er niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met de coaches.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo