Alles over Fondo

Uitleg bij het koppelen van Wahoo met Fondo (Pro)

Met Fondo Pro kun je je trainingen versturen naar je Wahoo fietscomputer. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

KNWU Fondo
Geschreven door
KNWU Fondo

Wat kan ik met de Wahoo-koppeling?

Met de Wahoo-koppeling hoef je je trainingen uit Fondo niet meer te onthouden en krijg je tijdens het trainen feedback op de uitvoering. Bijvoorbeeld als een interval begint of eindigt, of als je hartslag/vermogen te hoog of te laag is. Zo voer je de training perfect uit, haal je alles uit je training en bespaar je jezelf een hoop gedoe.

Wat heb ik nodig om mijn Wahoo te koppelen met Fondo?

  • Een ondersteund Wahoo-toestel: de Wahoo ELEMNT ROAM of de Wahoo ELMNT BOLT.
  • Een USB-kabel.
  • Voor Mac-gebruikers, de app Android File Transfer.
  • Toegang tot Fondo Pro.

Hoe werkt de koppeling tussen Wahoo en Fondo?

  • Verstuur een training naar jezelf. Iedere losse training in Fondo kun je met de knop rechts bovenin versturen naar je e-mailadres. Je ontvangt dan een .fit bestand in de bijlage, welke je kan opslaan. Let op: het is niet mogelijk je gehele trainingsprogramma met één handeling te versturen.
  • Verbind jouw Wahoo met de computer. Dit doe je door middel van een USB-kabel.
  • PC-gebruikers: Verplaats het opgeslagen .fit bestand naar de map ‘/plans’ op je Wahoo.
  • Mac-gebruikers: Download de app Android File Transfer, open deze app met je aangesloten Wahoo en plaats het .fit bestand in de map ‘/plans’ op je Wahoo.
  • Synchroniseer de training. Ga op je Wahoo naar ‘Workouts of geplande trainingen’ en druk op ‘Sync’.
  • Start de training! Door de training te starten, begint de timer te lopen. Let er op dat je de warming-up zelf moet beëindigen door op de lap- of ronde-knop te drukken op je Wahoo-toestel. Zo kun je zelf een geschikt en veilig moment kiezen om de training echt te starten wanneer je er klaar voor bent. Zie ook de sectie met veelgestelde vragen.

Tip: in de app vind je visuele instructies voor het koppelen van Fondo met je Wahoo. In onderstaande video's zie je hoe je een training vanuit Fondo verstuurt naar Wahoo (via iOS & Android)

Veelgestelde vragen

Welke fietscomputers van Wahoo kunnen gekoppeld worden?

Beide modellen, de Wahoo ELEMNT ROAM en de Wahoo ELEMNT BOLT, kunnen gekoppeld worden, en daarmee gebuikt worden voor het afwerken van Fondo trainingen.

Waarom verschijnt de training na versturen niet op mijn Wahoo-toestel?

Na het verplaatsen van de training in de ‘/plans’ map van jouw Wahoo, moet je jouw Wahoo-toestel nog synchroniseren. Nadat je op je Wahoo op ‘Workouts of geplande trainingen’ en op ‘Sync’ gedrukt hebt, wordt de training zichtbaar.

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

î € Download Fondo voor iPhone of Androidî € Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

î € Vind een Shimano Service Centerî € Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplanî € Download Fondo