Hartslagzones instellen in Fondo

Uiteraard beginnen we met het invoeren van je hartslagzones in Fondo, omdat dit een vereiste is om je persoonlijke trainingsinstructies te kunnen zien. Je hartslagzones kun je invoeren via de optie Hartslagzones onder je Profiel. Weet je alleen nog  je omslagpunt (bijvoorbeeld uit de praktijktest), dan kun je ook deze invoeren zodat de zones automatisch worden berekend (zie afbeelding).

Shop een hartslagmeter

Vanaf nu train je altijd in de juiste zones.

Shop bij Coolblue Shop bij Amazon

Hartslagzones instellen in fietscomputer

Gebruik je een fietscomputer of -horloge, dan is het handig om je hartslagzones hier op in te stellen zodat je tijdens het fietsen kunt zien in welke zone je rijdt. Dit maakt het uitvoeren van trainingen makkelijker. Of dit kan en hoe dit werkt verschilt per merk en model. Let  op dat je je zones uit Fondo overneemt omdat de berekeningen van verschillende fabrikanten vaak afwijken.

Hartslagzones instellen in Strava

Maak je gebruik van de betaalde versie van Strava dan is het handig om je hartslagzones hier ook in te stellen zodat je je trainingen achteraf goed kunt analyseren. Dit doe je als volgt (zie ook deze uitleg van Strava zelf):

  1. Bezoek vanaf een computer de Strava-website. Vanaf een mobiele telefoon is het (nog) niet mogelijk om je hartslagzones in te stellen.
  2. Ga via het menu rechtsboven naar Instellingen.
  3. Kies ‘Mijn prestaties’ in het linker menu.
  4. Klik op het blok ‘hartslagzones’ en kies voor de optie ‘aangepaste hartslagzones’
  5. Versleep de sliders zodat zone Z1 t/m Z5 overeenkomen met jouw hartslagzones in Fondo. Let op: Z1 is H, Z2 is D1, etc. (zie onderstaande afbeelding)

Shop een hartslagmeter

Vanaf nu train je altijd in de juiste zones.

Shop bij Coolblue Shop bij Amazon

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU. Voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van je PR of het beklimmen van een berg.
Download voor iOS
Download voor Android