Alles over Fondo

De wielren app die je beter laat fietsen

Fondo, de trainingsapp van de KNWU, is één van de beste wielren apps op de markt. Simpelweg omdat jij onbegrensd toegang krijgt tot kennis uit de topsport!

KNWU Fondo
Geschreven door
KNWU Fondo

Ga je beter fietsen door de Fondo wielren app?

Ja!

Waar voorheen bepaalde kennis alleen beschikbaar werd gemaakt voor topsporters, heeft de KNWU een aantal jaren geleden besloten om deze kennis openbaar te maken. Zo ga je aan de slag met trainingsprogramma’s die geschreven zijn door KNWU talentcoaches, die ook de schema’s voor de topsporters gemaakt hebben.

Maar het houdt niet alleen op bij training. Ook op het vlak van onder meer (sport)voeding, materiaal en onderhoud, blessures en fietskleding delen Fondo, de KNWU en haar partners hun expertise.

Waarom we dat doen? Omdat we geloven dat deze kennis jou een betere fietser maakt. Niet per sé om wedstrijden te rijden of te winnen, maar gewoon om meer fietsplezier te ervaren. Daar is het ons om samen om te doen. Want de wielersport is toch de mooiste sport die er is?!

Beste wielren app

Wat vinden onze gebruikers van de wielren app Fondo?

En dat Fondo werkt? Dat blijkt wel uit een selectie uit de vele positieve reviews.

Vanwege knieproblemen ben ik enkele jaren geleden gestart met fietsen. Na een tijdje merkte ik dat ik qua duur en uithoudingsvermogen op hetzelfde niveau bleef hangen. Na overleg met de Fondo coach gestart met een Fondo trainingsprogramma en dat gaf na enkele maanden duidelijk resultaat. Kan nu verder fietsen en kracht en uithoudingsvermogen zijn duidelijk beter geworden. ⭐⭐⭐⭐⭐ - Rob
Fondo, de beste trainingsapp die ik gebruikt hebt. Een gebruiksvriendelijke app die mijn prestaties opmerkelijk heeft verbeterd. ⭐⭐⭐⭐⭐ - Hans
Sinds afgelopen januari gestart met Fondo. Merk sindsdien dat ik beter en beter in vorm ben gekomen. Een aantal doelen gesteld voor dit wielren jaar waaronder de Haute Route fietsen. Dankzij de goede trainings schema's is dit mij goed afgegaan. Voor het 2de deel van het seizoen een ander doel namelijk criteriums rijden. Ook hier weer een goed trainingsprogramma gevonden en mede daardoor ook gewonnen. ⭐⭐⭐⭐⭐ - Marco

Is Fondo alleen voor diegenen met een racefiets?

Nee, zeker niet. Uiteraard hebben we veel trainingsprogramma’s voor wielrenners in de app klaar staan, maar vergis je niet: ook mountainbikers, gravelrijders én para-cyclists komen goed aan hun trekken. 

Fondo is immers ontwikkeld voor sportieve fietsers die beter willen worden, ongeacht op welk trainingsniveau ze momenteel rijden.

Zo kan je als mountainbiker trainen voor evenement als de Bart Brentjens Challenge, Drenthe 200, Bartje 200 of de MTB-versie van Limburgs Mooiste, terwijl gravelrijders zich via Fondo kunnen voorbereiden op events als Flanders Gravel of Flatlands 300.

Fiets app

Doe je niet mee aan een evenement? Geen probleem, dan zijn er ook heel wat algemene trainingsprogramma’s te vinden voor ieder type fietser. 

Denk aan programma’s die jou helpen starten met fietsen (Kickstarter), die jou Fondo helpen ontdekken (Verkenner), die jouw duurvermogen verbeteren (Grensverlegger), die van jou een betere klimmer maken (Klimgeit) of die jouw snelheid een boost geven (Kopman).

Voor welk trainingsprogramma kies jij?

Fondo wielren app, te downloaden voor Android & iOS (iPhone)

Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, is zowel voor Android als iOS toestellen te downloaden. Dat hebben inmiddels al een kleine 100.000 sportieve fietsers gedaan. Ben jij de volgende die zijn niveau naar een hoger niveau trekt? 

Veel trainingsplezier!

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo