Trainen voor de Bart Brentjens Challenge

De Bart Brentjens Challenge is dé mountainbike toertocht in Limburg. Dankzij de hulp van de KNWU Fondo app sta jij straks goed voorbereid aan de start. Lees snel verder.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wat is de Bart Brentjens Challenge?

De Bart Brentjens Challenge is een evenement dat garant staat voor uitdaging en spektakel. De tocht is misschien wel de meest uitdagende van de Benelux en heeft naast een reguliere MTB-toertocht ook een wedstrijdvariant.

Jaarlijks komen zo’n tweeduizend nationale en internationale mountainbikers bijeen in het hart van het mountainbikeparadijs dat Limburg is. En dat is niet voor niets.

Aan welke variant je ook meedoet, je mag het nodige klimwerk verwachten. De organisatie heeft de routes recent vernieuwd, dus ondanks dat het evenement met recht de naam ‘challenge’ draagt, ga je tegelijkertijd intens genieten van het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek. 

Daar wil jij ook bij zijn toch? Schrijf je hier in voor de Bart Brentjes Challenge!

Bart Brentjens Challenge

Bart Brentjens Challenge – De route

De Bart Brentjens Challenge kent in 2023 één route die over een afstand van 90 kilometer gaat.

Vanuit de Voerstreek trek je richting het Gerendal om vervolgens weer af te zakken naar de streep in Eijsden. Je flirt in deze afstand met de 1000 hoogtemeters

Maak je klaar voor pittig klimwerk, voornamelijk in de staart van de tocht. Ten zuidoosten van Maastricht doemt bijvoorbeeld in de finale de beklimming van het Savelsbos op. Doseer echter goed, want ook in de laatste kilometers  staan er nog twee verraderlijke beklimmingen op het menu.

Het is goed om te weten dat je onderweg ondersteund wordt door verkeersregelaars en mecaniciens. Ook vind je verschillende verzorgingsposten terug op de route.

Bart Brentjens Route GPX

Trainen voor de Bart Brentjens Challenge

De KNWU wil sportieve fietsers met haar bekroonde trainingsapp Fondo begeleiden bij het behalen van hun doelen. Door kennis uit de topsport ook toegankelijk te maken voor de deelnemers van de Bart Brentjens Challenge, wordt het mogelijk gemaakt om in topconditie aan de start van het evenement te staan.

Bart Brentjens Challenge Trainingsschema

In de Fondo app staat een Bart Brentjens Challenge trainingsprogramma klaar. Dit programma is geschreven door een KNWU talentcoach en neemt jou op een toegankelijke manier mee in het voorbereidingstraject. 

Het programma duurt acht weken en bestaat uit de nodige duurtrainingen en techniektrainingen.

Aanvullend kan je gebruikmaken van de uitgebreide Fondo kennisbank, waarin je veel kunt leren over thema’s als trainingsleer, materiaal en onderhoud, sportvoeding en blessures.