Alpe d’HuZes – Bereid je er op voor met KNWU Fondo

Tijdens Alpe d’HuZes rijd je maximaal zes keer de Alpe d’Huez op. Opgeven is geen optie. Dankzij de trainingsprogramma’s van KNWU Fondo sta jij goed voorbereid aan de start.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Alpe d’HuZes, wat is het?

Tijdens Alpe d’HuZes beklimmen 5.000 deelnemers maximaal zes keer de bekende beklimming van de Alpe d’Huez. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Alpe d'HuZes

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement. Zowel fietsers, hardlopers als wandelaars van alle fitnessniveaus en achtergronden nemen deel. Deze deelnemers hebben gemeen dat ze geloven in een toekomst waar niemand meer doodgaat aan kanker. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar onderzoek voor kanker.

Trainen voor Alpe d’HuZes? Dat doe je met Fondo

Deelnemers aan Alpe d’HuZes mogen zelf bepalen hoe vaak ze de berg op één dag willen beklimmen, met een maximaal aantal van zes beklimmingen. Kortom: geen uitdaging waar je zonder slag of stoot aan begint, toch?

Alpe d'Huez

Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, biedt drie zorgvuldig samengestelde trainingsprogramma’s om je voor te bereiden op Alpe d’HuZes. Deze programma’s zijn gemaakt door een KNWU talentcoach en stomen deelnemers in tien weken klaar voor hun ‘life changing’ moment.

Gedurende die tien weken wordt er door middel van afwisselende trainingen aan zowel het uithoudingsvermogen als aan de klimkwaliteiten gewerkt. Enkele voorbeelden van trainingen die voorbij komen zijn duurtrainingen, krachttrainingen, cadanstrainingen en VO2Max-trainingen.

Opgeven is geen optie

Opgeven is geen optie

Via de trainingsprogramma’s biedt Fondo de deelnemers aan Alpe d’HuZes een steuntje in de rug. Eén keer de Alpe d’Huez beklimmen spreekt al tot de verbeelding, laatst staan zes keer.

Wanneer je de harde cijfers echter ziet, komt het besef dat opgeven écht geen optie is wanneer je aan een zware beklimming bezig bent. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker en jaarlijks sterven en ruim 44.000 mensen aan. Dan valt de pijn in de benen ineens heel makkelijk te relativeren. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?
Schrijf je dan in of kies ervoor om te doneren.