Alpe d’HuZes – Bereid je er op voor met KNWU Fondo

Tijdens Alpe d’HuZes rijd je maximaal zes keer de Alpe d’Huez op. Opgeven is geen optie. Dankzij de trainingsprogramma’s van KNWU Fondo sta jij goed voorbereid aan de start.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Alpe d’HuZes, wat is het?

Tijdens Alpe d’HuZes beklimmen 5.000 deelnemers maximaal zes keer de bekende beklimming van de Alpe d’Huez. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Alpe d'HuZes

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement. Zowel fietsers, hardlopers als wandelaars van alle fitnessniveaus en achtergronden nemen deel. Deze deelnemers hebben gemeen dat ze geloven in een toekomst waar niemand meer doodgaat aan kanker. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar onderzoek voor kanker.

Trainen voor Alpe d’HuZes? Dat doe je met Fondo

Deelnemers aan Alpe d’HuZes mogen zelf bepalen hoe vaak ze de berg op één dag willen beklimmen, met een maximaal aantal van zes beklimmingen. Kortom: geen uitdaging waar je zonder slag of stoot aan begint, toch?

Alpe d'Huez

Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, biedt drie zorgvuldig samengestelde trainingsprogramma’s om je voor te bereiden op Alpe d’HuZes. Deze programma’s zijn gemaakt door een KNWU talentcoach en stomen deelnemers in tien weken klaar voor hun ‘life changing’ moment.

Gedurende die tien weken wordt er door middel van afwisselende trainingen aan zowel het uithoudingsvermogen als aan de klimkwaliteiten gewerkt. Enkele voorbeelden van trainingen die voorbij komen zijn duurtrainingen, krachttrainingen, cadanstrainingen en VO2Max-trainingen.

Train nu voor Alpe d'HuZes met een van onze speciale trainingsschema's! Klik op onderstaande button (app opent).

Opgeven is geen optie

Opgeven is geen optie

Via de trainingsprogramma’s biedt Fondo de deelnemers aan Alpe d’HuZes een steuntje in de rug. Eén keer de Alpe d’Huez beklimmen spreekt al tot de verbeelding, laatst staan zes keer.

Wanneer je de harde cijfers echter ziet, komt het besef dat opgeven écht geen optie is wanneer je aan een zware beklimming bezig bent. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker en jaarlijks sterven en ruim 44.000 mensen aan. Dan valt de pijn in de benen ineens heel makkelijk te relativeren. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?
Schrijf je dan in of kies ervoor om te doneren.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.