Is Fondo de beste mountainbike app?

Wat ons betreft wel.

Kennis uit de topsport die nu ook voor jou beschikbaar komt, hoe vet is dat? Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, werkt niet met lastige trainingsvormen of ingewikkelde terminologie. Nee, de app is simpel in gebruik en heeft rechttoe-rechtaan trainingen en trainingsprogramma’s die van jou een betere mountainbiker maken, ongeacht jouw huidige niveau. Jij bent baas over jouw eigen progressie, want jij bepaalt immers wanneer je traint en hoe vaak je dat per week doet. Al veel mountainbikers hebben zo hun doelen met behulp van Fondo gehaald.

⭐⭐⭐⭐⭐ - Nico
Dit is echt een goede app om te beginnen met gerichte fietstraining. Alles wordt eenvoudig en goed uitgelegd, er zijn hulpteksten en video's over alle onderwerpen. Een mooie functie is dat je voor veel bekende evenementen passende trainingsschema's krijgt.
de beste mountainbike app

Wat kan je met deze MTB app?

Binnen Fondo heb je ruime keuze aan mountainbike doelen waar je voor kunt trainen. Is dat bijvoorbeeld een evenement als de Bart Brentjens Challenge, de Bartje 200 of de Drenthe 200? Of wil je niet per sé trainen voor een evenement, maar wil je wel graag langere afstanden kunnen fietsen? Of sneller omhoog kunnen fietsen op de lastigere MTB routes? Of misschien heb je wel een meerdaagse MTB-tocht gepland staan?

Vrees niet, Fondo biedt uitkomst. Met goed doordachte trainingsprogramma’s – samengesteld door een KNWU talentcoach – werk je in een bepaald aantal weken een divers programma af. Denk hierbij aan duurtrainingen, maar bijvoorbeeld ook cadanstrainingen, sprinttrainingen en bloktrainingen.

Naast dit alles wordt er tijdens het trainingsschema ook tijd ingeruimd voor techniektrainingen. Hoe ga je om met los zand? En wat doe je het beste in afdalingen? En hoe zit het trouwens met je bochtentechniek?

Tot slot wordt er binnen Fondo verder gekeken dat alleen de trainingen. Want is jouw materiaal wel op orde? Besteed je voldoende aandacht aan (de juiste) sportvoeding? En kan je qua fietskleding en blessurepreventie nog wat beter doen? Fondo helpt je op weg met een ruim gevulde kennisbank.

Is Fondo alleen voor diegenen met een mountainbike?

Fondo is een product van de KNWU, en daarom vind je binnen de trainingsapp een enorm aanbod aan doelen terug die ook aansluiten bij de diverse disciplines van de wielersport. Zo kunnen ook wielrenners en gravelbikers gericht trainen. Niet te vergeten: Fondo biedt ook hoogstaande trainingsprogramma’s aan voor para-cyclists!

⭐⭐⭐⭐⭐ - Mark
Door het grote aanbod diverse trainingen/doelen ook deze winter weer fit door gekomen. Pluspunt bij dit alles is het prettige contact met de trainers, vragen worden snel beantwoord via WhatsApp. Kortom erg tevreden over gebruik van Fondo!

Fondo, een mtb app, te downloaden voor Android & iOS (iPhone)

Je kan Fondo downloaden op jouw Android of iOS toestel. Inmiddels hebben ruim 100.000 sportieve fietsers dit al gedaan. Wanneer zet jij de stap naar een hoger fietsniveau? 

Veel trainingsplezier!

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU. Voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van je PR of het beklimmen van een berg.
Download voor iOS
Download voor Android