Welk Zwift trainingsschema moet ik kiezen?

De keuze voor het juiste Zwift trainingsprogramma is echt een persoonlijke keuze. Waar wil je beter in worden? Heb je een bepaald wielerdoel in gedachten? Of wil je simpelweg je conditie verbeteren of onderhouden? De keuze is aan jou. Hieronder hebben we de verschillende mogelijkheden van Fondo in drie categorieën gesplitst voor zwifters.

Zwift trainingsschema voor beginners, afvallen en een goede conditie

Zwift fitte fietser trainingsschema

Wanneer je conditie niet meer is wat het is geweest, dan biedt het fitte fietser trainingsschema uitkomst. In een traject van zes weken werken we aan je basisconditie. Van hieruit kan je verder trainen om zo weer in de gewenste vorm te kunnen raken. De trainingen in dit programma zijn gericht op uithoudingsvermogen, maar óók op vetverbranding. Het maakt van dit trainingsschema daarom ook een ideaal schema voor diegenen die nog wat overtollige kilo’s willen kwijtraken.

Zwift overwinteren trainingsschema

Wil jij in de wintermaanden jouw conditiecurve niet zien neerstorten? Dan is het zaak om gedurende 16 weken aan de slag te gaan met het Zwift overwinteren trainingsschema. Tijdens dit traject gaan we aan de slag met een breed pallet aan trainingen, om zo jouw overall conditie en kwaliteiten een impuls te geven. Dit Zwift trainingsschema is een ideale stok achter de deur. Zo blijf je ook in de donkere dagen van het jaar fit, zonder urenlange trainingen in de kou of regen. 

Zwift trainingsschema voor het sneller worden

Zwift FTP-booster trainingsschema

Het Zwift FTP-booster trainingsschema is een pittig schema. Dat moet ook wel, wil je daadwerkelijk een hoger vermogen kunnen trappen. Tijdens het acht weken durende trainingsschema komen lastige bloktrainingen en VO2Max-trainingen aan bod, maar nemen we tussentijds ook voldoende ruimte om te kunnen herstellen. Logischerwijze raden we dit Zwift trainingsschema alleen aan voor diegenen die met een vermogensmeter trainen.

Zwift sprinter trainingsschema

Als jij de ambitie hebt om de koning(in) van de plaatsnaambordjes te worden, dan is het Zwift sprinter trainingsschema dé keuze voor jou. Wees niet verbaasd als jij na afloop van deze zes weken ineens je PR of die ene KOM gaat verbreken. Via onder andere explosiviteitstrainingen en sprinttrainingen gaan we je pijngrens verhogen en ontwikkelen we jouw explosieve capaciteiten.

Zwift kopman trainingsschema

In het populaire kopman trainingsschema werk je aan je snelheid én uithoudingsvermogen. Ideaal wanneer je graag het tempo op kop bepaald, maar zeker ook als je moeite ondervindt bij het bijhouden van je fietsmaatjes. Na afloop van dit schema kan jij niet alleen hogere tempo’s rijden, maar kan je deze ook nog eens langer volhouden. Dit onder andere dankzij de zorgvuldig samengestelde tempo-duurtrainingen in dit trainingsschema.

Zwift wedstrijden rijden trainingsschema

Weinig zo leuk als jezelf even helemaal kapot rijden in een Zwift wedstrijd. Dankzij dit trainingsschema kom jij straks tot betere prestaties wanneer het om de knikkers gaat, bijvoorbeeld omdat je een hoog tempo langer vol kan houden, je explosievere sprintjes kunt inzetten, en daar ook weer sneller van herstelt. Op naar de overwinning!

Zwift trainingsschema voor klimmers

Zwift Alpe du Zwift trainingsschema

Altijd al gedroomd van het beklimmen van een heuse Alpencol? Het kan binnen Zwift, aangezien de Alpe du Zwift een virtuele nabootsing is van de Alpe d’Huez. Wanneer je jezelf nog niet in staat acht om deze beklimming van 12.2 kilometer aan 8.5% aan te vallen, biedt dit trainingsschema uitkomt. In tien weken tijd bereiden we je voor op het beklimmen van de Alpe du Zwift. De afwisselende trainingen in dit schema zorgen voor een beter uithoudingvermogen en betere klimcapaciteiten.

Zwift Ventoux trainingsschema

Het Ventoux trainingsschema van Zwift is grotendeels vergelijkbaar met het eerdergenoemde Alpe du Zwift trainingsschema. Je traint voor het beklimmen van de virtuele kopie van de Mont Ventoux, die met 19 kilometer vrij lang is. Het stijgingspercentage van 7.7% maakt het allemaal niet gemakkelijker. Ook dit trainingsschema duurt tien weken, waarbij sterk rekening is gehouden met een optimale periodisering.

Zwift klimgeit trainingsschema

Het klimgeit fiets trainingsschema is ideaal wanneer je niet specifiek voor de Alpe du Zwift of de Ventoux traint, maar wel de behoefte hebt aan het trainen van je kracht en souplesse wanneer de weg omhoog loopt. Dit populaire trainingsschema duurt zes weken en stoomt je klaar voor alle pittige, korte klimmetjes. Naar mate het trainingsschema vordert, worden de trainingen intensiever, maar dan weet je wel dat je na afloop ‘altijd’ als eerste boven zal komen.

Zwift trainingsschema voor klimmers

Klaar om te trainen?

Dankzij Fondo Pro is het mogelijk om al jouw Fondo trainingen uit te voeren binnen de virtuele wereld van Zwift. Hiervoor moet je de Fondo trainingen naar Zwift importeren en er voor zorgen dat je goed voorbereid begint aan jouw Zwift-avontuur. Je vindt alle hierboven genoemde trainingsprogramma's via de homepage van de Fondo app, in de categorie Doel: Indoor trainen.

We helpen je graag op weg met een Zwift handleiding, waar we het hebben over hoe je het programma installeert, wat de kosten zijn en welke materialen je nodig hebt. Hou ook onze Zwift kalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste events.

Veel succes met trainen op Zwift.

Ride On!

No items found.