Stap 1/2: Fondo-trainingen importeren in Zwift

Je hebt het volgende nodig om dit te kunnen doen:

Voer vervolgens de volgende stappen uit (of je nu Windows of Mac gebruikt):

Verschijnen de trainingen niet in Zwift? Waarschijnlijk is er iets misgegaan bij het kopiëren van de map. Controleer of alles goed is gegaan en bekijk onderstaande video met uitleg van Zwift:

Stap 2/2: Een Fondo-training uitvoeren op Zwift

Onder de trainingsinstructies vind je het Training ID.

Let op: De trainingen in Zwift zijn gebaseerd op basis van vermogen in plaats van hartslag of gevoel. Om op de juiste intensiteit te kunnen trainen is het daarom belangrijk om eerst je FTP-waarde (Functional Treshold Power) te bepalen. Dat kan met één van de drie tests die Zwift daarvoor aanbiedt in haar app. Op deze pagina (engelstalig) vind je hier meer informatie over. Wij adviseren de normale ‘lange’ test in Zwift.

Na het instellen van je FTP kun je echt aan de slag met de Fondo-trainingen. Om te weten welke training je moet kiezen uit de lange lijst met trainingen in Zwift gebruik je het 'Training ID’ van de training uit Fondo. Dit ID vind je onder de instructies van iedere training (zie afbeelding). Bijvoorbeeld '#013', '#078a', of '#104'. Vervolgens zoek je in de lijst met trainingen in Zwift de corresponderende training op. Selecteer de training en kies ‘WORKOUT’. Je kunt nu beginnen met fietsen en Zwift zal je gedurende de training van instructies en feedback voorzien. Succes met trainen en vergeet deze na afloop niet af te vinken!

Selecteer een training en kies WORKOUT om te trainen!

Zwiften op je iPad?

Ook dat is zeker een optie. Onderstaande video (engelstalig) laat je stap voor stap zien hoe je de custom workouts (zoals die van Fondo) kunt afwerken wanneer je een iPad gebruikt voor het trainen via Zwift. Veel trainingsplezier!

No items found.