Bouw je eigen route voor Wielerfestival Cauberg

Denk je aan wielrennen in Nederland, dan denk je aan de Cauberg. Op zaterdag 2 september staat deze iconische klim centraal tijdens het Wielerfestival Cauberg.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wielerfestival Cauberg: wat is het?

De naam van het evenement geeft eigenlijk al veel weg. Wielerfestival Cauberg is een nog jong wielerevenement met de alom bekende Cauberg als decor. Het evenement kan beschreven worden als een recreatieve toertocht doorheen het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Maar dat is nog niet alles: bij terugkomst op Landal Kasteeldomein De Cauberg staat er je nog heel wat te wachten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke pastamaaltijd, inclusief feest!

Wielerfestival Cauberg
***** Wat een topevenement! Prachtige routes, geode verzorging onderweg en wat een gezellige sfeer na afloop. Wij hebben genoten!
***** Wat geniet ik toch elke keer van de prachtige Limburgse natuur onderweg. Fijne route en goed georganiseerd. Bedankt!

Wat maakt Wielerfestival Cauberg uniek?

Fietsen in Zuid-Limburg, dat wordt toch ook gedaan tijdens de Amstel Gold Race Toertocht en Limburgs Mooiste? Klopt. Alleen gaat Wielerfestival Cauberg toch nog even wat anders te werk.

Zo is er bijvoorbeeld niet de massale drukte die de eerdergenoemde evenementen wel heeft. Op jouw tempo de beklimmingen op, zonder daarbij (misschien) in de weg te worden gereden. Hoe fijn is dat? 

Een andere unieke vaststelling is het feit dat je je bij Wielerfestival Cauberg inschrijft voor het evenement, niet voor een afstand. Want die afstand, die bepaal je helemaal zelf, en dat kan je zelfs nog doen tijdens het fietsen. De organisatie heeft namelijk een aantal verschillende lussen van zo’n 30 tot 40 kilometer uitgetekend. Deze lussen kan je naar eigen inzicht aan elkaar knopen, zodanig dat jij zelf de route van Wielerfestival Cauberg bepaalt. 

Wielerfestival Cauberg route

Dit zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Wil je jezelf uitdagen en alle vier de lussen aan elkaar vast knopen. Bereid je dan voor op 165 kilometer fietsen met 1730 hoogtemeters. Wil je de hoogtemeters en afstand zo toegankelijk mogelijk maken? Dan heb je met de vlakke lus een mooie rit van 32 kilometer en 222 hoogtemeters in het verschiet.

Trainen voor Wielerfestival Cauberg?

Hoe jouw route er straks ook uit komt te zien: het Limburgse Heuvelland mag niet onderschatten. Ons advies is daarom om jezelf voor te bereiden met een zorgvuldig samengesteld Fondo trainingsprogramma. 

Zo’n trainingsprogramma is gebouwd door een KNWU talentcoach en werkt in vier of zes weken toe naar het evenement. Tijdens je trainingsschema kom je een breed pallet aan trainingsvormen tegen, zoals duurtrainingen, bloktrainingen en cadanstrainingen. Alles zodat je straks goed voorbereid aan de start staat van het evenement. 

Ben jij er op zaterdag 2 september ook bij? 
Wij wensen je alvast veel trainingsplezier!

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.