Bouw je eigen route voor Wielerfestival Cauberg

Denk je aan wielrennen in Nederland, dan denk je aan de Cauberg. Op zaterdag 2 september staat deze iconische klim centraal tijdens het Wielerfestival Cauberg.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wielerfestival Cauberg: wat is het?

De naam van het evenement geeft eigenlijk al veel weg. Wielerfestival Cauberg is een nog jong wielerevenement met de alom bekende Cauberg als decor. Het evenement kan beschreven worden als een recreatieve toertocht doorheen het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Maar dat is nog niet alles: bij terugkomst op Landal Kasteeldomein De Cauberg staat er je nog heel wat te wachten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke pastamaaltijd, inclusief feest!

Wielerfestival Cauberg
***** Wat een topevenement! Prachtige routes, geode verzorging onderweg en wat een gezellige sfeer na afloop. Wij hebben genoten!
***** Wat geniet ik toch elke keer van de prachtige Limburgse natuur onderweg. Fijne route en goed georganiseerd. Bedankt!

Wat maakt Wielerfestival Cauberg uniek?

Fietsen in Zuid-Limburg, dat wordt toch ook gedaan tijdens de Amstel Gold Race Toertocht en Limburgs Mooiste? Klopt. Alleen gaat Wielerfestival Cauberg toch nog even wat anders te werk.

Zo is er bijvoorbeeld niet de massale drukte die de eerdergenoemde evenementen wel heeft. Op jouw tempo de beklimmingen op, zonder daarbij (misschien) in de weg te worden gereden. Hoe fijn is dat? 

Een andere unieke vaststelling is het feit dat je je bij Wielerfestival Cauberg inschrijft voor het evenement, niet voor een afstand. Want die afstand, die bepaal je helemaal zelf, en dat kan je zelfs nog doen tijdens het fietsen. De organisatie heeft namelijk een aantal verschillende lussen van zo’n 30 tot 40 kilometer uitgetekend. Deze lussen kan je naar eigen inzicht aan elkaar knopen, zodanig dat jij zelf de route van Wielerfestival Cauberg bepaalt. 

Wielerfestival Cauberg route

Dit zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Wil je jezelf uitdagen en alle vier de lussen aan elkaar vast knopen. Bereid je dan voor op 165 kilometer fietsen met 1730 hoogtemeters. Wil je de hoogtemeters en afstand zo toegankelijk mogelijk maken? Dan heb je met de vlakke lus een mooie rit van 32 kilometer en 222 hoogtemeters in het verschiet.

Trainen voor Wielerfestival Cauberg?

Hoe jouw route er straks ook uit komt te zien: het Limburgse Heuvelland mag niet onderschatten. Ons advies is daarom om jezelf voor te bereiden met een zorgvuldig samengesteld Fondo trainingsprogramma. 

Zo’n trainingsprogramma is gebouwd door een KNWU talentcoach en werkt in vier of zes weken toe naar het evenement. Tijdens je trainingsschema kom je een breed pallet aan trainingsvormen tegen, zoals duurtrainingen, bloktrainingen en cadanstrainingen. Alles zodat je straks goed voorbereid aan de start staat van het evenement. 

Ben jij er op zaterdag 2 september ook bij? 
Wij wensen je alvast veel trainingsplezier!