Ervaar de populaire Limburgs Mooiste toertocht

De geliefde Vebego Limburgs Mooiste toertocht wordt in het eerste weekend van juni 2023 gehouden. Hou jij alvast ruimte vrij in je agenda?

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Limburgs Mooiste toertocht, wat is het precies?

Een enorme variatie aan sportief uitdagende routes, dwars door het prachtig landschap van Zuid-Limburg. Verkeersarm en daardoor bijzonder veilig. Het is Vebego Limburgs Mooiste samengevat in twee zinnen. 

Op vrijdag 2 juni 2023 wordt er alvast warmgedraaid met een grote, gezellige openlucht fietsmarkt, inclusief horeca terras en lekkere foodstands. Een dag later – op zaterdag 3 juni 2023 – worden de populaire toertochten gereden voor racefiets, MTB, e-bike of stadsfiets.

Velen zien Limburgs Mooiste als het ultieme alternatief op de Amstel Gold Race, en de Volta Limburg Classic. En terecht!

Limburgs Mooiste

De routes van de Limburgs Mooiste toertocht

De organisatie van Vebego Limburgs Mooiste pakt ook in 2023 weer uit met voor iedere deelnemer een geschikte route.

Er zijn liefst negen verschillende Limburgs Mooiste toertocht routes voor wielrenners geselecteerd. De routes zijn elk jaar anders en dat is in 2023 opnieuw het geval. Het gaat om routes die de bekende Zuid-Limburgse kuitenbijters aandoen, maar er zijn ook routes die er juist weg blijven. Zelfs de echte Limburg-kenner rijdt in juni over onbekende wegen. De negen routes variëren in lengte van 75 tot 230 kilometer en in hoogtemeters van 650 tot 2.700.

Door middel van kleurcodes maakt de organisatie het je makkelijk om de juiste toertocht te kiezen. 

Zo zijn de blauwe routes de minst zware. Deze zoeken de ‘makkelijkere’ heuvels van Zuid-Limburg op. Kies je voor geel, dan worden er al hogere eisen aan conditie en kracht gesteld. 

Als je lange afstanden en het stevige klimwerk niet schuwt, dan is rood de beste keuze voor jou, terwijl oranje is weggelegd voor de meest gelouterde sportieve fietser. 

Welk afstand en moeilijkheidsgraad je ook kiest, je maakt hoe dan ook kennis met een nog onbekend stukje in het uitdagende en prachtige Limburgse Heuvelland. 

Ook de mountainbikers worden niet vergeten. Ook dit jaar zijn er weer een vernieuwde, uitdagende Limburgs Mooiste toertocht routes uitgestippeld, die kleurcode groen meekrijgen. Er is keuze uit routes van 55, 85 en 110 kilometer, zodat zowel de zondagsrijder als de extreme sportieveling een parcours vindt dat hem of haar aanstaat.

Lees snel verder voor meer gedetailleerde informatie over de racefietsroutes of wanneer je geïnteresseerd met in de Limburgs Mooiste MTB-routes.

Limburgs Mooiste toertocht

Bereid je voor op de Limburgs Mooiste toertocht

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor Limburgs Mooiste. 

Op 1 januari 2023 is de inschrijving voor de Vebego Limburgs Mooiste toertocht open gegaan. Er zijn 13.000 startbewijzen beschikbaar, maar je doet er vanwege de immense interesse in het evenement toch goed aan om je op tijd in te schrijven. Naast de 13.000 startbewijzen, zijn er ook nog 2.000 startbewijzen gereserveerd voor de daginschrijving.

Schrijf jij je in januari of februari in? Dan betaal je € 35.-. Deze prijs wordt verhoogd naar € 37.50 in maart en april en – mochten er nog startbewijzen over zijn – naar € 40.- in mei. 

Bij de inschrijfprijs inbegrepen zijn onder andere: serviceposten onderweg, technische service, medische zorg, beveiliging, een persoonlijke actiefoto en de afdrachten aan vergunningsverleners, Staatsbosbeheer, de Vereniging Natuurmonumenten, het coördinatiepunt van de gemeenten en S(up)port for Nature.

Wacht niet te lang met inschrijven voor Limburgs Mooiste om zeker te zijn van deelname. Je kan je ook als team inschrijven voor Limburg Mooiste (5 of meer deelnemers). Je profiteert dan onder andere van een voordeliger tarief.

Trainen voor Limburgs Mooiste

Wil jij jezelf in korte tijd voorbereiden op Vebego Limburgs Mooiste? Dat kan. Met behulp van Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, stoom jij jezelf in 8 weken klaar voor de diverse routes en vele hoogtemeters. Een coach van de KNWU heeft zorgvuldig opgebouwde trainingsprogramma’s klaargezet waarin je door middel van afwisselende trainingen gaat werken aan zowel je uithoudingvermogen als klimkwaliteiten.

Limburgs Mooiste trainen

Je vindt de trainingsprogramma's via de homepage van de Fondo app. Vervolgens kies je voor ‘Doel: een specifiek evenement’, waarna je in de categorie ‘Racefiets’ of ‘Mountainbike’ kan scrollen naar Vebego Limburgs Mooiste.