Ervaar de populaire Limburgs Mooiste toertocht

De geliefde Vebego Limburgs Mooiste toertocht wordt in 2024 op zaterdag 25 mei gehouden. Hou jij alvast ruimte vrij in je agenda?

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Limburgs Mooiste toertocht, wat is het precies?

Een enorme variatie aan sportief uitdagende routes, dwars door het prachtig landschap van Zuid-Limburg. Verkeersarm en daardoor bijzonder veilig. Het is Vebego Limburgs Mooiste samengevat in twee zinnen. 

Op vrijdag 24 mei 2024 wordt er alvast warmgedraaid met een grote, gezellige openlucht fietsmarkt, inclusief horeca terras en lekkere foodstands. Een dag later – op zaterdag 25 mei 2024 – worden de populaire toertochten gereden voor racefiets, MTB, e-bike of stadsfiets.

Velen zien Limburgs Mooiste als één van de klassiekers onder de toertochten, zoals ook de Amstel Gold Race en de Volta Limburg Classic. En terecht!

Limburgs Mooiste

De routes van de Limburgs Mooiste toertocht

De organisatie van Vebego Limburgs Mooiste pakt ook in 2024 weer uit met voor iedere deelnemer een geschikte route.

Er zijn liefst acht verschillende Limburgs Mooiste toertocht routes voor wielrenners geselecteerd. De routes zijn elk jaar anders en dat is in 2024 opnieuw het geval. Het gaat om routes die de bekende Zuid-Limburgse kuitenbijters aandoen, maar er zijn ook routes die er juist weg blijven. Zelfs de echte Limburg-kenner rijdt straks over onbekende wegen. De acht routes variëren in lengte van 80 tot 225 kilometer.

Door middel van kleurcodes maakt de organisatie het je makkelijk om de juiste toertocht te kiezen. 

Zo zijn de blauwe routes de minst zware. Deze zoeken de ‘makkelijkere’ heuvels van Zuid-Limburg op. Kies je voor geel, dan worden er al hogere eisen aan conditie en kracht gesteld. 

Als je lange afstanden en het stevige klimwerk niet schuwt, dan is rood de beste keuze voor jou, terwijl oranje is weggelegd voor de meest gelouterde sportieve fietser. 

Welk afstand en moeilijkheidsgraad je ook kiest, je maakt hoe dan ook kennis met een nog onbekend stukje in het uitdagende en prachtige Limburgse Heuvelland. 

Ook de mountainbikers worden niet vergeten. Ook dit jaar zijn er weer een vernieuwde, uitdagende Limburgs Mooiste toertocht routes uitgestippeld. Er is keuze uit routes van 50, 75 en 110 kilometer, zodat zowel de zondagsrijder als de extreme sportieveling een parcours vindt dat hem of haar aanstaat.

Lees snel verder voor meer gedetailleerde informatie over de racefietsroutes of wanneer je geïnteresseerd met in de Limburgs Mooiste MTB-routes.

Limburgs Mooiste toertocht

Bereid je voor op de Limburgs Mooiste toertocht

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor Limburgs Mooiste. 

Inschrijven voor de Vebego Limburgs Mooiste toertocht kan vanaf 1 januari 2024. Er zijn 13.000 startbewijzen beschikbaar, maar je doet er vanwege de immense interesse in het evenement toch goed aan om je op tijd in te schrijven. Naast de 13.000 startbewijzen, zijn er ook nog 2.000 startbewijzen gereserveerd voor de daginschrijving.

Bij de inschrijfprijs inbegrepen zijn onder andere: serviceposten onderweg, technische service, medische zorg, beveiliging, een persoonlijke actiefoto en de afdrachten aan vergunningsverleners, Staatsbosbeheer, de Vereniging Natuurmonumenten, het coördinatiepunt van de gemeenten en S(up)port for Nature.

Wacht niet te lang met inschrijven voor Limburgs Mooiste om zeker te zijn van deelname. Je kan je ook als team inschrijven voor Limburg Mooiste (5 of meer deelnemers). Je profiteert dan onder andere van een voordeliger tarief.

Trainen voor Limburgs Mooiste

Wil jij jezelf in korte tijd voorbereiden op Vebego Limburgs Mooiste? Dat kan. Met behulp van Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, stoom jij jezelf in 8 weken klaar voor de diverse routes en vele hoogtemeters. Een coach van de KNWU heeft zorgvuldig opgebouwde trainingsprogramma’s klaargezet waarin je door middel van afwisselende trainingen gaat werken aan zowel je uithoudingvermogen als klimkwaliteiten.

Limburgs Mooiste trainen
Limburgs Mooiste trainingsschema

Je vindt de trainingsprogramma's via de homepage van de Fondo app. Vervolgens kies je voor ‘Doel: een specifiek evenement’, waarna je kan scrollen naar Vebego Limburgs Mooiste.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.