LtD Gravel Fest. Jouw beste Koningsdag op de fiets ooit.

Op 27 april 2024 is het zover: een nieuwe versie van LtD Gravel Fest. Met Fondo bereid je jezelf er optimaal op voor.

Geschreven door:

Wat is LtD Gravel Fest?

LtD Gravel Fest is een eendaags gravelfestival van Laurens ten Dam. De 2024-editie wordt extra speciaal, want dit jaar wordt LtD Gravel Fest gehouden op Koningsdag.

Wanneer je je inschrijft voor LtD Gravel Fest, dan schrijf je je niet in voor een standaard evenement. Verwacht namelijk een feestelijk evenement met veel gravel, goede live muziek, Koningsdagactiviteiten, goed eten en veel meer. Omdat LtD Gravel Fest plaatsvindt in Valkenburg, krijg je de Limburgse gezelligheid en gratis bij! En de hele dag geldt: live slow, ride fast.

Heb je geen gravelbike? Geen probleem! De routes van LtD Gravel Fest zijn met veel aandacht uitgestippeld, dus je kunt meerijden op een mountainbike, crossfiets of wegfiets met ruimte voor gravelbanden, zonder onderweg onaangename verrassingen tegen te komen.

De routes van LtD Gravel Fest

Zoals vermeld vindt LtD Gravel Fest plaats in Valkenburg, wat betekent dat we de Zuid-Limburgse heuvels gaan opzoeken. Maar niet zoals je gewend bent, want uiteraard wordt er gekozen voor zoveel mogelijk (onbekende) gravelpaden.

Je kunt kiezen voor een route van 133 kilometer of een kortere variant van 83 kilometer. Ongeacht welke route je kiest, vindt de start plaats bij het Shimano Experience Center om 's ochtends de ronde van 83 kilometer te fietsen. Na afloop kom je terug bij het festivalterrein, waarna je eventueel 's middags de overige 50 kilometer kunt afwerken, om aan de totaalafstand van de langste route te komen.

De korte route, of de lange route, het maakt niet uit. Onderweg kom je gegarandeerd de mooiste panorama's, paden en heuvels tegen, evenals een heus GrainLabs voedingsstation om jouw energie weer aan te vullen.

Inschrijven voor LtD Gravel Fest?

Inschrijven voor LtD Gravel Fest doe je op de website van de organisatie. Tot en met 4 februari 2024 profiteer je van een early bird korting van € 54.95. Daarna gaat de prijs omhoog. Wil je als groep inschrijven? Dat kan ook! LtD Gravel Fest biedt een mooie 5=4 korting.

Wat krijg je bij jouw inschrijving?

 • Een startbewijs
 • Een startpakket met een gepersonaliseerd stuurbord
 • Een energiereep van GrainLabs
 • Toegang tot het festivalterrein met de Koningsdag feestelijkheden
 • Gratis koffie bij aankomst
 • Twee geweldige routes van 83 en 133 kilometer, inclusief GPX file
 • Een komoot regio pakket (normaliter € 8.99)
 • Twee GrainLabs voedingsstations onderweg
 • Gratis Koningsdag lunch op het festivalterrein
 • Gratis Limburgse Vlaai van GrainLabs
 • Gratis oranjebitter
 • Gratis Kwaremont bier bij aankomst
 • Technische ondersteuning van het Shimano Service Center
 • Dynamic Bike Care wasstraat
 • Medische assistentie
 • Loterij met geweldige prijzen
 • ....

Trainen voor LtD Gravel Fest

In 10 weken jezelf voorbereiden op LtD Gravel Fest? Het kan met Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU. Een talentcoach heeft twee trainingprogramma's voor jou klaargezet, waarin je structureel en effectief gaat trainen richting een beter vormpeil. Dit doe je via een breed aanbod aan trainingen, zoals tempo-duurtrainingen, bloktrainingen en VO2Max-trainingen. Zo werken we tegelijkertijd aan zowel je uithoudingvermogen als je klimkwaliteiten.

Je vindt de trainingsprogramma's via de homepage van de Fondo app. Vervolgens kies je voor ‘Doel: een specifiek evenement’, waarna je kan scrollen naar LtD Gravel Fest.

LtD Gravel Fest trainen

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.