Wat is een Shimano Service Center

Shimano heeft een internationaal netwerk van Shimano Service Centers. Het gaat hierbij om tweewielerzaken die uitgebreid getoetst zijn en voldoen aan de strenge certificeringseisen van Shimano. Bij een zaak die het label Shimano Service Center draagt, ben je verzekerd van optimale service een onderhoud.

In Nederland en België zijn er op dit moment circa 200 Shimano Service Centers. Dat aantal groeit gestaag, maar dat betekent niet dat iedere tweewielerzaak zomaar kan toetreden tot het netwerk. 

Training in nieuwe technologie

De technologische vooruitgang in fietsland is de laatste jaren zeer snel gegaan. Kijk alleen al naar de vliegensvlugge opmars van elektronisch schakelen (Di2), de komst van hydraulische schijfremmen en de diversificatie met onder meer specifieke klimfietsen en aerobikes. 

Nu wielrennen populairder is dan ooit tevoren en de kennis almaar groter wordt, kan het niet anders dat de technische ontwikkeling wordt doorgezet.

Medewerkers van Shimano Service Centers zijn bekend met de laatste trends en nieuwste technologieën. Zij volgen namelijk regelmatig trainingen en cursussen, zowel online als op locatie bij Shimano. 

Deze voortdurende opleiding is een voorwaarde om Shimano Service Center te mogen zijn. Shimano is er namelijk stellig van overtuigd dat alleen gekwalificeerd personeel professionele, uitstekende service kan bieden. Om de kwaliteit te borgen, voert Shimano regelmatig controles uit bij speciaalzaken uit het netwerk.

Shimano Service Centers

Originele vervangingsonderdelen

Na een servicebeurt bij een Shimano Service Center ben je ervan verzekerd dat je fiets piekfijn in orde is. Niet alleen vanwege de kennis van de meest innovatieve technieken, maar ook omdat deze speciaalzaken originele vervangingsonderdelen gebruiken. Dat zorgt voor een soepele, betrouwbare werking van de fiets. 

Mocht er vóór, tijdens of na een fietsrit onverhoopt een probleem zijn, dan lossen de technici dat snel en adequaat op in hun professionele werkplaats. Die is immers voorzien van de meest moderne gereedschappen.

Waar in Nederland en België vind ik een Shimano Service Center?

Hamvraag is nu natuurlijk: waar vind je de Shimano Service Centers? 

Om je maar meteen gerust te stellen: je hoeft niet zo ver te reizen, want deze servicepunten zitten door heel het land!

Shimano Service Center Nederland België

Shimano Service Center Dealer Locator

Welk Shimano Service Center het dichtst bij jou in de buurt zit, kun je heel gemakkelijk online achterhalen. Op de website van het Shimano Service Center vind je een dealer locator met alle gecertificeerde speciaalzaken. 

In deze dealer locator vul je een plaatsnaam in om het dichtstbijzijnde servicepunt te achterhalen. Extra gemakkelijk is het zoekfilter met fietstypes. Wil je alleen een tweewielerzaak die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld racefietsen of mountainbikes, of een Service Center waar je ook een bikefitting kunt laten doen, dan kun je daarop selecteren. Uiteindelijk vind je een lijst met dichtstbijzijnde Shimano Service Centers, inclusief contactgegevens.

Internationale Shimano Service Centers

Maar het stopt niet bij Nederland en België…

Als je bijvoorbeeld op trainingsstage op Mallorca bent, of als je van een fietsvakantie in Italië geniet, dan kun je ook daar terugvallen op de diensten van het Shimano Service Center. Want het netwerk van Shimano Service Centers is internationaal dekkend. 

Ook in dat geval gebruik je de dealer locator om heel gemakkelijk en snel het servicepunt bij jou in de buurt te ontdekken. Zo ben je er zeker van dat het probleem met jouw fiets snel en adequaat is verholpen, en dat op een professionele manier en met originele vervangingsonderdelen.

No items found.