Wil jij beginnen met mountainbiken en ben je op zoek naar de ideale fiets om de sport mee te ontdekken? Of ben je een ervaren mountainbiker en wil je jouw fiets upgraden zodat je nog sneller jouw routes af kan leggen? Of je nu een beginner bent of al jaren ervaring hebt, een goede fiets is voor iedereen belangrijk. Maar wat is nu een goede mountainbike en hoe bepaal je wat de beste optie is voor jou? In dit artikel lees je alles over de beste mountainbikes van dit moment!

Beste mountainbike voor beginners: Cube Aim Race 

Prijs: €699,99

De Cube Aim Race is het perfecte instapmodel voor elke enthousiaste beginner. De fiets is gemaakt voor iedereen die kennis wil maken met het off-road fietsen maar daarnaast ook nog graag op asfalt fietst. De blokkeerbare verende voorvork en krachtige hydraulische schijfremmen maken het een comfortabele en betrouwbare fiets die jou gegarandeerd veel fietsplezier zal brengen!

Beste mountainbikes: Cube Aim Race
📸cube.eu

Beste prijs kwaliteit mountainbike: Cube Reaction C:62 Pro

Prijs: €1799,99

Ben je op zoek naar een fiets die je net wat meer kan bieden zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt? De Cube Reaction C:62 Pro is een van de beste mountainbikes als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding. De fiets beschikt over een carbon frame dat zeer stijf en licht is. De comfortabele geometrie zorgt ervoor dat jij je hele rit comfortabel kan fietsen. Met de Shimano Deore/XT 1x12 versnellingen schakel je altijd soepel en met de hydraulische schijfremmen weet je zeker dat je onder alle omstandigheden kunt rekenen op uitstekende remprestaties.

Beste mountainbikes: Cube Reaction C:62 Pro
📸cube.eu

Beste mountainbike onder €1000

Cloot XR Trail 900

Prijs: €449,95

De Cloot Xr trail 900 is de beste goedkope mountainbike en daarmee de perfecte fiets voor beginners. Hij is uitgerust met een intern bedraad aluminium frame en een 100mm Sontour vork, waardoor de mountainbike een stoere look and feel heeft. De Shimano afmontage met 24 versnellingen zorgen voor een groot schakelbereik. Voor maar €449,95 heb je een fiets waar je lang plezier van zult hebben!

Beste mountainbikes: Cloot XR Trail 900
📸decathlon.nl

Cube Attention 

Prijs: €949

Ben jij op zoek naar een fiets die je net wat meer kan bieden zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt? Dan is de Cube Attention een goede optie voor jou. Het is al jarenlang een vertrouwde fiets in de Cube collectie en dit jaar is hij voorzien van een nieuw ontwikkeld frame waardoor je nog comfortabeler op de fiets zit. De Attention is afgemonteerd met de Shimano Deore-aandrijflijn met 22 versnellingen die snel en soepel schakelen. De grote cassette geeft je een enorm versnellingsbereik waarmee je zonder problemen de steile klimmetjes op fietst. 

Beste mountainbikes: Cube Attention
📸cube.eu

Beste mountainbike onder €1500: Trek X-Caliber 9

Prijs: €1349

De Trek X-Caliber 9 is een hoge kwaliteit mountainbike die geschikt is voor zowel de beginner als de meer gevorderde mountainbiker. Ook als je graag zo snel mogelijk over cross-country paden fietst is de Trek X-Caliber de fiets voor jou. De fiets is uitgerust met een lichtgewicht aluminium frame en is voorzien van een Shimano SLX/XT 12-speed schakelgroep van topkwaliteit. Deze onderdelen zijn bedoeld voor zwaar wedstrijdgebruik wat de X-Caliber 9 een populaire fiets maakt onder wedstrijdfietsers.

Beste mountainbikes: Trek X-Caliber 9
📸trekbikes.com

Beste mountainbike onder €2500

Scott Scale 925 2023

Prijs: €2399

De Scott Scale 925 is een fiets die bekendstaat om zijn goede prijspunt, afmontage en ontwerp. Elk jaar weer is het een fiets van topkwaliteit. Het lichtgewicht frame is nog stijver en lichter dan die van zijn voorgangers en de fiets is ontwikkeld voor de meest uitdagende parcoursen. De brede banden zorgen samen met brede velgen voor meer comfort, grip en snelheid in de bochten en de geometrie van de fiets geeft je veel kracht en efficiëntie bij het klimmen. Dankzij de hoogwaardige Shimano XT/SLX 1x12 groepset en de Fox float Rhythm voorvork fiets jij comfortabel over elk parcours. 

Beste mountainbikes: Scott Scale 925
📸scott-sports.com

Ghost Lector SF UC Advanced

Prijs: €2499,99

De Ghost Lector SF UC Advanced is een mountainbike met hoge kwaliteit onderdelen tegen een betaalbare prijs. Deze fiets is ontworpen om moeiteloos over elke trail in Nederland te fietsen. De Fox 34 Float Performance voorvork biedt optimale vering en de comfortabele zithouding van de fiets zorgt dat je minder vermoeid raakt tijdens lange en zware ritten. Het carbon frame en de Shimano SLX en XT componenten maken het de ideale fiets voor elke fietser die van snelheid en kwaliteit houdt.

Beste mountainbikes: Ghost Lector SF UC Advanced
📸ghost-bikes.com

Beste mountainbike onder €3500: Canyon Lux World Cup CF 6

Prijs: €3099

De Canyon Lux World Cup CF 6 is een snelle XC racer die de prestaties van de hoogste klasse toegankelijk maakt voor een bredere doelgroep. Met zijn hoogwaardige carbon frame, agressieve geometrie en hoge kwaliteit Shimano SX afmontage is de Lux World Cup 6 gemaakt om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen. De fiets kost €3.099 en je krijgt zeker waar voor je geld!

Beste mountainbikes: Canyon Lux World Cup CF 6
📸canyon.com

Beste mountainbike onder €5500: Giant XTC Advanced SL 29 1 2023

Prijs: € 5.499

Ben jij een ervaren mountainbiker en vind je het niet erg om wat meer te investeren in een goede fiets? Ga dan voor de Giant XTC Advanced SL 29 1 2023. De fiets is superlicht en wendbaar dankzij het pro-level Advanced SL carbon frame, het lichtste off-road frame dat Giant ooit heeft geproduceerd, en biedt daarmee een serieus voordeel voor klimmen, accelereren en sprinten tijdens competities. Daarnaast is het frame ontworpen met de hoogste stijfheid/gewichtsverhouding van alle mountainbikes in zijn klasse, wat zorgt voor ultra efficiënte trapkracht en precisie op de trails. Dit alles maakt het een van de beste fietsen voor elke competitieve mountainbiker.

Beste mountainbikes: Giant XTC Advanced SL 29 1
📸giant-bicycles.com

Beste mountainbike voor wedstrijdfietsers: Trek Supercaliber SLR 9.8 XT

Prijs: €6499

De Supercaliber SLR 9.8 XT  is een superlichte carbon mountainbike die jou gaat helpen bij het neerzetten van topprestaties. Zijn voorganger heeft al meer dan 30 podiumplekken gepakt en deze nieuwe versie is nog sneller en beter. De Supercaliber staat bekend om zijn efficiëntie. Zijn SLR Mountain Carbon frame is extreem licht en de layup van hoogwaardig carbon zorgt voor optimale stijfheid zonder extra gewicht. De fiets heeft een 110 mm voorvork en 80 mm IsoStrut achtervering die ervoor zorgen dat jij comfortabel kan racen zonder trap efficiëntie in te leveren. De carbon wielen, een carbon cockpit en Shimano’s XT-aandrijving maken het een fiets van de hoogste klasse.

Beste mountainbikes: Trek Supercaliber SLR 9.8 ST Gen 2
📸trekbikes.com

Ben je ook geïnteresseerd in andere fiets disciplines? Bekijk dan ook onze artikelen over de beste gravelbikes en racefietsen!

No items found.