Ben jij een fanatieke mountainbiker en fiets je graag in de bergen? Dan kan een elektrische mountainbike erg handig zijn. De technologie verbetert zich steeds en daarmee worden ook de e-mountainbikes steeds beter. 

Een elektrische mountainbike kan echter een hele investering zijn en daarom wil je er zeker van zijn dat je de juiste fiets voor jou en jouw doelen kiest. Wij hebben verschillende e-mountainbikes met elkaar vergeleken en in dit artikel vertellen we je meer over de top 5 van dit moment!

Beste elektrische mountainbike per prijsklasse

Beste goedkope e-mountainbike: Moma E-MTB 29”

Prijs: €1700

Wil jij kennis maken met de sport zonder gelijk veel te investeren? Dan is de Moma E-MTB 29” een goede optie voor jou. Deze elektrische mountainbike heeft een verwijderbare 48V 13Ah (624Wh) batterij waarmee je lange afstanden af kunt leggen. De fiets is afgemonteerd met Shimano onderdelen en heeft 24 versnellingen. Het nadeel van deze fiets, waardoor het tegelijkertijd mogelijk is om de prijs laag te houden, is dat er gebruik is gemaakt van een achterwielaandrijving. Dit is niet handig tijdens het mountainbiken omdat het de kans op slippen vergroot. Toch is dit een prima fiets voor elke beginner die weinig te besteden heeft!

Beste elektrische mountainbike: Moma E-MTB 29
📸momabikes.com

Cube Reaction Hybrid Pro 2023

Prijs: €2999 tot €3399

De Cube Reaction Hybrid Pro 2023 is een elektrische mountainbike die geschikt is voor al jouw off-road avonturen. Het is een bekend model binnen de markt en bevat onderdelen van hoge kwaliteit. Met het Shimano Deore 11-speed systeem schakel je soepel en snel op verschillende ondergronden en de hydraulische Shimano-schijfremmen, brede banden banden en met luchtvering in voorvork zorgen ervoor dat jij altijd vol vertrouwen en comfort op je fiets zit. De grootte van de accu varieert van 500 tot 750kWh en de prijs varieert van €2999 tot €3399.

Beste elektrische mountainbike: Cube Reaction Hybrid Pro 20239
📸cubestores.nl

Trek Powerfly 4

Prijs: €3799

Ben jij op zoek naar een elektrische fiets die je naast jouw mountainbiketochten ook kan gebruiken voor jouw dagelijkse ritten? De Trek Powerfly 4 is een veelzijdige e-mountainbike die geschikt is voor zowel jouw trailritten als woon-werk verkeer. De fiets is zo gemaakt dat je dragers, spatborden en verlichting kan monteren en dankzij de ingebouwde motor en 1x10 Shimano Deore schakelsysteem zijn ook de meest pittige terreinen geen enkel probleem. 

Beste elektrische mountainbike: Trek Powerfly 4
📸trekbikes.com

Orbea Rise M20

Prijs: vanaf €4799

De Orbea Rise M20 is een van de lichtste elektrische mountainbikes van dit moment. De lichtgewicht weegt slechts 15.9 kg en daarmee is hij perfect voor al jouw Cross Country en Trails. De motor is perfect afgestemd voor het mountainbiken en met een accu van 360 wh of 540 wh kun je lange afstanden probleemloos fietsen. De fiets is afgemonteerd met hoge kwaliteit Shimano onderdelen en is verkrijgbaar vanaf €4799.

Beste elektrische mountainbike: Orbea Rise M20
📸orbea.com

Scott Patron eRIDE 920 2024

Prijs: €6300

Ben je een ervaren mountainbiker en ben je op zoek naar een nieuwe fiets die net wat meer kan bieden? De Scott Patron eRIDE 920 is een elektrische full-suspension mountainbike die je helpt bij het behalen van de beste prestaties. Het is een sportieve fiets met hoge kwaliteit onderdelen en een mooi en stijlvol uiterlijk. De Shimano XT 12-speed versnellingsgroep zorgt er voor dat je soepel schakelt en dankzij de hydraulische schijfremmen sta je op elk moment binnen no-time stil. Voor €6300 heb je een e-mountainbike die je alles biedt wat je nodig hebt!

Beste elektrische mountainbike: Scott Patron eRide 920
📸scott-sports.com

Wil je een normale mountainbike kopen? Eerder schreven we ook dit artikel over de beste mountainbikes!

No items found.