Meewind Koers, de afsluiting van jouw wielerseizoen

Sluit jouw wielerseizoen af tijdens Meewind Koers, een perfect verzorgde toertocht over de Utrechtse Heuvelrug en dwars door de Gelderse vallei.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wat is Meewind Koers?

Wie wilt er nu niet fietsen over een mooi parcours met autoluwe wegen, verrassende paden en pittige klimmetjes? En na afloop genieten van een heus Finish Festival, inclusief Kwaremont biertje, heerlijke gerechte én oergezellige muziek?

Het zijn stuk voor stuk de ingredi√ęnten die Meewind Koers zo'n mooi evenement maken. Op 8 oktober 2023 vindt de volgende editie plaats, die zijn start en finish kent in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Je hebt de keuze uit vier routes. Op de weg zijn er drie opties, namelijk 70, 120 of 150 kilometer. Rijd je liever op gravel?¬†Dan is er een mooie route van 90 kilometer uitgetekend, waarvan 50% onverhard is.

meewind koers

Onderweg kan je nog eens goed terugblikken op het afgelopen wielerjaar. Zo is het stuk over de Lekdijk gelinkt aan de voorjaarsklassieker Milan-San Remo en de klinkerbeklimming bij Leersum doet denken aan de beklimming van de Muur van Geraardsbergen. Net voor de finish vind je ook nog een 200 meter lange kasseistrook terug. Uiteraard brengt deze de herinneringen aan Parijs-Roubaix naar boven.

Eénmaal terug aangekomen in Amersfoort begint het Finish Festival. Met je fiets in de bewaakte fietsenstalling, kan jij optimaal genieten van een hapje en een drankje, met wat livemuziek op de achtergrond. Het maakt jouw wielerseizoen écht compleet.

meewind koers finish festival

Een ticket kost ‚ā¨ 25.- (early bird t/m 31 augustus)¬†of ‚ā¨ 30.- en daar krijg je heel wat moois voor terug. Denk aan onder andere:

  • Sportvoeding
  • Voucher voor een gratis drankje na aafloop
  • GPX¬†files van de routes
  • Verzorging onderweg:¬†sportdrank, water, bananen, krentebollen, etc.
  • Mechaniekers die jou helpen bij pech
  • EHBO¬†onderweg
  • Een heus was-station
  • En nog veel meer!

Voorbereiden op Meewind Koers?

Dat doe je met Fondo!

meewind koers fondo

Een KNWU talentcoach heeft voor alle vier de afstanden een specifiek trainingsprogramma geschreven. Deze duurt vier weken en neemt je mee in een breed pallet aan trainingen, zoals duurtrainingen, bloktrainingen en sprinttrainingen. Deze trainingen zijn er met name op gericht om jouw duurvermogen te verbeteren.

Je vindt de trainingsprogramma's via de Fondo app, in de categorie Doel: een specifiek evenement.

Veel trainingsplezier!