Alles over Fondo

Zo zet je jouw Fondo-trainingen op een Wahoo fietscomputer

Het is één van de meest gevraagde features: een koppeling tussen Fondo en Wahoo, zoals deze er ook is tussen Fondo en Garmin. Helaas biedt Wahoo nog geen (open) API om te kunnen koppelen met Fondo. In de tussentijd is er wel een oplossing. Met een paar simpele (handmatige) handelingen én een (gratis) TrainingPeaks-account kunnen ook Wahooligans met Fondo aan de slag!

KNWU Talentcoaches
Geschreven door
KNWU Talentcoaches

Wat heb je nodig?

  • Fondo, de trainingsapp van de KNWU
  • Een (gratis) TrainingPeaks account om de Fondo-trainingen in te maken
  • De ELEMNT-app van Wahoo om de trainingen naar je Wahoo te sturen: Android of iOS
  • Een Wahoo-toestel om de Fondo-trainingen uit te voeren

Hoe werkt het?

Stap 1. Login op TrainingPeaks en kies ‘Add a Workout’ en vervolgens ‘Bike’.

Stap 2. In de pop-up die opent, geef je je training een naam en selecteer je ‘Build Workout’.

Stap 3. Train je in Fondo op basis van hartslag, vermogen of gevoel? Kies in TrainingPeaks dan dezelfde manier van trainen.

Stap 4. Vervolgens kan je in TrainingPeaks de training uit Fondo namaken. In dit voorbeeld maakten wij onderstaande Tempo-duurtraining na door de blokken ‘Warm Up’, ‘Two Step Repeats’ en ‘Cool Down’ naar de tijdlijn te slepen. In de Workout Details Editor kan je de standaard duur en intensiteit aanpassen. Klik hierna op ‘Save & Close’.

Klik hier om in te zoomen

Stap 5. Open de Wahoo ELEMNT app en selecteer ‘Kies een geplande training’. Druk daarna op het plusje rechtsonder en kies ‘Synchroniseren vanaf web’. Zo koppel je de ELEMNT app met TrainingPeaks. Na deze koppeling zie je de gemaakte training direct in de ELEMNT app verschijnen en kan je de fiets op!

Veelgestelde vragen

Wat kan ik dankzij de koppeling tussen Fondo, TrainingPeaks en Wahoo?

Dankzij deze koppeling hoef je als Wahoo-gebruiker de trainingen uit Fondo niet meer te onthouden. Het mooie is ook dat je tijdens het trainen feedback op de uitvoering krijgt. Bijvoorbeeld als een interval begint of eindigt, of als je hartslag/vermogen te hoog of te laag is. Zo voer je de training perfect uit, haal je alles uit je training en bespaar je jezelf een hoop gedoe.

Welke Wahoo devices kunnen gekoppeld worden?

Het gaat hierbij om alle ELEMNT toestellen. Het gaat dus om de Wahoo ELEMNT BOLT en de Wahoo ELEMNT ROAM fietscomputers, maar ook het Wahoo ELMNT RIVAL Multisport GPS-horloge.

Wanneer is de échte koppeling met Wahoo beschikbaar?

Dat is lastig te voorspellen. Wahoo geeft de (open) API op dit moment een hoge prioriteit. Er zijn signalen dat deze er op korte termijn aan zit te komen, maar ook wij bij Fondo kunnen niet anders doen dan afwachten.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo