Waar binnen trainen in het verleden nog wel eens als een straf kon worden gezien, verandert dit beeld met de komst van software als Zwift als sneeuw voor de zon. Als Tacx daar met een indoor fietstrainer als de NEO 3M nog een schepje bovenop doet, dan kunnen we haast beweren dat er tussen buiten en thuis binnen fietsen nauwelijks meer verschillen bestaan. De Tacx NEO 3M kan beschreven worden als state-of-the-art indoor fietstrainer. In dit artikel gaan we in op de vijf belangrijkste kenmerken.

1. Een realistische fietservaring dankzij de Road Feel-technologie & motion plates

We beschreven het hierboven al: als je je ogen sluit is het binnen fietsen haast niet meer te onderscheiden van het buiten fietsen. Dankzij de geavanceerde Road Feel-technologie is daar geen woord van geloven. Wanneer je met de Tacx NEO 3M aan de slag gaat, ga je merken dat de fietstrainer de weerstand aanpast op basis van het wegdek in de virtuele fietsomgeving. Zo voel je de trillingen van de kasseien, het ploegen door grindstroken en het genieten op vloeiende asfaltwegen duidelijk terug. Tegelijkertijd zorgen de motion plates ervoor dat de trainer en jouw fiets in meerdere richtingen gaat bewegen, voor een comfortabeler en realistischer rijgevoel. Het voegt een extra dimensie toe aan jouw indoor fietstrainingen.

2. Stil. Je hoort de krachtige Tacx NEO 3M bijna niet

De Tacx NEO 3M is een zogenaamde direct drive fietstrainer. Dit houdt in dat je jouw fiets direct op de trainer monteert. Het resultaat hiervan is een directe overbrenging van jouw krachten op de trainer, wat je merkt in het geluid dat de NEO 3M (niet) produceert. Dankzij de krachtige motor in de fietstrainer wordt ook het schakelen tussen diverse weerstanden véél soepeler. Minder frictie, minder geluid. Wel zo fijn voor je huisgenoten en/of buren én ideaal wanneer je die hellingen tot maximaal 25% wilt bedwingen.

3. Eenvoudige koppeling met apps & software

Wat heb je aan een uitmuntende fietstrainer als je deze niet kan laten communiceren met apps of software? Daarom is de Tacx NEO 3M compatible met vrijwel alle gangbare trainingsapp en -software, waaronder Zwift en bijvoorbeeld Tacx’ eigen software. Zo kan je optimaal gebruik maken van jouw indoor fietstrainer. Of dat nu voor social rides in, workouts of het rijden van wedstrijden. Dankzij de uitgebreide connectiviteit ligt de virtuele wereld aan jouw voeten.

4. De Tacx NEO 3M is super nauwkeurig

Zeker wanneer je serieus bezig bent met jouw prestaties en het verbeteren daarvan, is een nauwkeurige meting van je wattage, snelheid en cadans essentieel. De NEO 3M is bijzonder nauwkeurig met een miswijzing van minder dan 1% (!), zodat je jouw prestaties met voldoende vertrouwen kunt waarderen en op basis hiervan toekomstplannen kunt maken. Daarnaast is een nauwkeurige trainer extra fijn, omdat je zo weet dat elke wattage die je geleverd hebt, ook daadwerkelijk terecht is gekomen bij jouw virtuele avatar.

5. Klein formaat, eenvoudig op te bergen

De NEO 3M is een model dat wat kleiner uitvalt dan zijn voorganger van Tacx. Ook heb je de mogelijkheid om de NEO 3M in te klappen. Dit is bewust zo bedacht door Tacx, omdat je zo simpelweg minder ruimte nodig hebt om hem op te bergen, wanneer je hem niet gebruikt. Hoe makkelijk is dat?!

Conclusie: de Tacx NEO 3M is een absolute toptrainer

Met een adviesprijs van € 1999.99 is de Tacx NEO 3M zeker geen goedkope fietstrainer. Maar je krijgt er wel enorm veel kwaliteit voor terug. Dankzij de realistische fietservaring, de krachtige motor, de intelligente connectiviteit en de nauwkeurige eigenschappen vinkt de NEO 3M alle vakjes waar een toptrainer aan moet voldoen af. Eén ding is zeker: wanneer je met de Tacx NEO 3M aan de slag gaat, weet je zeker dat je jouw indoor trainingssessies naar een hoger niveau brengt.

Shop de Tacx NEO 3M

Veel kwaliteit voor je geld. Ga het ervaren!

Nu shoppen
No items found.