Natuurlijk wil je niet zomaar stoppen met fietsen, maar je wil ook voorkomen dat je een blessure erger maakt. Het medisch team van het Sport Medisch Centrum Papendal heeft in samenwerking met Fondo voor jou de meest voorkomende wielerblessures op een rij gezet. Zo weet je precies wanneer het echt mis is en wanneer je beter op de bank kan blijven.
Wat is een blessure?
We maken onderscheid in acuut ontstaan en niet-acuut ontstane blessures. Bij die eerste kan je denken aan blessures die je overhoudt van een valpartij of botsing. Meestal ervaar je direct na de val of botsing al pijnklachten. Als deze pijnklachten fors zijn en/of niet afnemen gedurende de dagen erna is het aan te raden contact te zoeken met een medicus (bijvoorbeeld de huisarts).
Er zijn ook blessures die niet-acuut ontstaan. Denk eens aan rugklachten na lange tijd op de fiets te hebben gezeten of knieklachten die ontstaan bij het heuvelop fietsen. Mocht dit één keer zo zijn dan noemen wedat nog geen blessure. Maar herhalen deze klachten zich meerdere keren of zijn ze ook aanwezig in het dagelijks leven? Dan kan het zinvol zijn extra hulp in te schakelen. Dit kan bij de huisarts, maar je kan je vraag ook direct stellen aan een van de sportartsen van Sport Medisch Centrum Papendal!
Meer weten of jouw blessure?
Stel direct jouw vraag aan de sportarts van SMCP! Samen met zijn team van Sport Medisch Centrum Papendal beantwoordt hij jouw vragen over wielerblessures. Een service voor alle wielrenners en mountainbikers. Mogelijk gemaakt door de Fondo en SMCP!