The Ride: streep jij 'm van jouw bucketlist?

Acht dagen, ruim 1.300 kilometer en bijna 17.000 hoogtemeters. Schitterende routes door meerdere landen. Dat is The Ride. Ben jij klaar voor het avontuur van je leven? Mooier wordt fietsen niet!

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wanneer je deelneemt aan The Ride is fietsen het enige waar je aan moet denken. Al het overige wordt voor je geregeld. De organisatie van The Ride heeft overnachtingen geregeld op goede campings en draagt elke dag zorg voor het verplaatsen van jouw tent en bagage. Ontbijt, lunch en diner? Wordt ook voor gezorgd. Ook tijdens het fietsen zelf is alles voorzien: motorbegeleiding, mecaniciens van Shimano Service Center, medische begeleiding en meer.

De route van The Ride 2024

  1. Zondag 2 juni 2024 | Mont Ventoux
  2. Maandag 3 juni 2024 | Veynes - Bourg d'Oisans
  3. Dinsdag 4 juni 2024 | Bourg d'Oisans - Lac d'Annecy
  4. Woensdag 5 juni 2024 | Lac d'Annecy - Champagnole
  5. Donderdag 6 juni 2024 | Champagnole - Champagney
  6. Vrijdag 7 juni 2024 | Champagney - Sarrebourg
  7. Zaterdag 8 juni 2024 | Sarrebourg - Echternachterbruck
  8. Zondag 9 juni 2024 | Echternachterbruck - Valkenburg
The Ride 2024 route
De route van The Ride 2024

Je fietst in acht prachtige etappes van de Mont Ventoux naar Valkenburg. Dag één is direct een serieuze met onder de beklimming van de beroemde Mont Ventoux, de Reus van de Provence. Op de tweede dag rijd je van de Hautes-Alpes naar de Isére, waar finish plaats Bourg d'Oisans op je wacht. Op dag drie rijd je naar het prachtige Lac d'Annecy. Mocht het weer meezitten, dan zal het uitkijken zijn naar een verfrissende duik in dit meer dan bekend staat om zijn heldere water. Aan het meer vindt ook de start van de vierde etappe plaats. We trekken de Jura in, richting finishplaats Champagnole, een dag later gevolgd door Champagney.

Op dag vijf komt de Benelux in zicht, wanneer we van Champagney naar de Moesel-streek rijden. Vanuit daar ligt er nog één tussenstop op de route, namelijk in Echternachterbruck op de Duits-Luxemburgse grens. Van hieruit starten we de laatste etappe. De laatste etappe van The Ride is een klassieker. Het Drielandenpunt is het eerste ijkpunt, waarna je je weg vervolgt naar de laatste beklimming van de week: de Cauberg.

De voorbereiding

The Ride is niet zomaar een tocht. Dit avontuur vergt een gedegen voorbereiding. Dit hoef je echter niet alleen te doen. Speciaal voor The Ride heeft Fondo – samen met D1 Fietstraining – het trainingsschema voor dit unieke fietsavontuur verzorgd. Je vindt deze in de Fondo app.

Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan trainingsritten en clinics. Deze worden door het hele land georganiseerd en bieden jou alvast de mogelijkheid om andere deelnemers te leren kennen. Ook qua sportvoeding valt er altijd wat te leren en na inschrijving ontvang je dan ook een voedingspakket, inclusief voedingsadvies.

De deelnemersbijeenkomsten zijn ook heuse aanraders. Hierin worden alle praktische zaken besproken, zoals de dagroutine, de route, de logistiek en het trainen. Tevens is er ruimte voor het stellen van vragen. Ook Fondo verzorgt een gratis informatie-webinar. Deze vindt plaatst op 11 december aanstaande. Aanmelden voor de webinars kan hier.

Geïnteresseerd?

Deelname aan The Ride kost € 1.485. Hier krijg je acht dagen ongekend fietsplezier voor terug, inclusief volledige ontzorging voor en tijdens het evenement. Schrijf je je vóór 1 februari 2024 in? Dan ontvang je €70.00 voordeel aan extra's. Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan het informatiepakket aan. Wil je je direct inschrijven? Dat kan hier.

Wist je trouwens dat The Ride ook een gravel-variant heeft? Ontdek alles over The Ride Gravel!