Materiaal en onderhoud

Wat is een Shimano Service Center?

Een mooie racefiets of MTB kopen is één. Maar hem in goede conditie houden, is minstens zo belangrijk. Shimano heeft een internationaal netwerk van Shimano Service Centers. Bij tweewielerzaken met dit label ben je verzekerd van optimale service en onderhoud. Shimano heeft deze speciaalzaken getoetst en gecertificeerd.

Shimano Service Center
Geschreven door
Shimano Service Center

De technologische vooruitgang in fietsland is de laatste jaren zeer snel gegaan. Kijk alleen al naar de vliegensvlugge opmars van elektronisch schakelen (Di2), de komst van hydraulische schijfremmen en de diversificatie met onder meer specifieke klimfietsen en aerobikes. Nu wielrennen populairder is dan ooit tevoren en onze kennis almaar groter wordt, kan het niet anders of de technologische ontwikkeling zet door.

Training in nieuwe technologie

Medewerkers van Shimano Service Centers zijn bekend met de laatste trends en nieuwste technologieën. Zij volgen namelijk regelmatig trainingen en cursussen, zowel online als op locatie bij Shimano. Deze voortdurende opleiding is een voorwaarde om Shimano Service Center te mogen zijn. Shimano is er namelijk stellig van overtuigd dat alleen gekwalificeerd personeel professionele, uitstekende service kan bieden. Om de kwaliteit te borgen, voert Shimano regelmatig controles uit bij speciaalzaken uit het netwerk.

Originele vervangingsonderdelen

Na een servicebeurt bij een Shimano Service Center ben je ervan verzekerd dat je fiets piekfijn in orde is. Niet alleen vanwege de kennis van de meest innovatieve technieken, maar ook omdat deze speciaalzaken originele vervangingsonderdelen gebruiken. Dat zorgt voor een soepele, betrouwbare werking van de fiets. Mocht er vóór, tijdens of na een fietsrit onverhoopt een probleem zijn, dan lossen de technici dat snel en adequaat op in hun professionele werkplaats. Die is voorzien van de meest moderne gereedschappen.

Weten waar Shimano Service Centers gevestigd zijn? Klik hier!

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo