Alles over Fondo

Veiligheid bij het trainen met Fondo

Bij het opvolgen van de trainingsinstructies uit Fondo verwachten we dat je je aan de verkeersregels houdt en naar eigen inzicht handelt met betrekking tot de veiligheid van jezelf en die van anderen. In dit artikel vind je nog een aantal aanwijzigingen.

KNWU Fondo
Geschreven door
KNWU Fondo

Veiligheidsaanwijzingen:

  • Draag altijd een helm. Waarom? Daarom.
  • Gebruik tijdens het fietsen niet je telefoon in je hand.
  • Houd je altijd aan de verkeersregels. Je bent net als ieder ander een verkeersdeelnemer en je bent wettelijk verplicht je hieraan te houden. De regels zijn ervoor gemaakt om de weg veilig te houden voor alle verkeersdeelnemers.
  • Veiligheid staat altijd voorop. Wil je een sprintje doen, doe dit dan alleen als de omgeving en de situatie het toelaat. Onthoud dat het niet alleen gaat om je eigen veiligheid, maar ook om de veiligheid van andere weggebruikers.
  • Neem je eigen beslissingen en blijf situaties zelf inschatten. Volg niet blindelings de instructies als je net een drukke omgeving binnenrijdt. Schuiven met de blokken kan altijd
  • Kijk en denk vooruit. Anticipeer op het gedrag van andere mensen en schat in wat ze willen gaan doen. Houd hier alvast rekening mee in je snelheid.
  • Blijf beleefd. Niet alle weggebruikers zijn alert op de snelheid waarmee je door het verkeer gaat. Houd er dus rekening mee dat niet iedereen even snel reageert.

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo