Tips en inspiratie

Nieuw voor dames: The Ladies Event

Een compleet fiets- en lifestyle weekend alléén voor dames. Wie wordt daar nu niet enthousiast van?! Op 12, 13 en 14 augustus is het Shimano Experience Center in Valkenburg the place to be.

KNWU Talentcoaches
Geschreven door
KNWU Talentcoaches

Het programma?
Vrijdag: DJ, Food, Bike- en Lifestyle market.
Zaterdag: Toertocht.
Zondag: Ontspanning.

Kortom, drie dagen puur genieten. Tijdens Shimano’s The Ladies Event sta jij als vrouw samen met je fiets centraal. Het Shimano Experience Center wordt op vrijdagmiddag omgetoverd tot een bike- en lifestylemarket met een bar, foodtrucks en een heuse DJ-stage. Ben jij al klaar voor een avond waarin je je voorbereid op het fietsen door middel van “bourgondisch sfeer proeven”?

Voor ieder wat wils

Zaterdag vindt met de toertocht the main event plaats. Maak je niet druk over je tempo, dit bepaal je immers zelf. De afstand of ondergrond? Ook wat dat betreft ben jij aan zet.  

Doorheen Zuid-Limburg zijn er acht prachtige routes uitgepijld. Kies je voor de racefiets, mountainbike, e-bike, e-MTB, gravelfiets of misschien wel een tandem? Ben je een doorgewinterde fietser of moet je jouw eerste rit nog maken? Je vindt ongetwijfeld een route naar jouw smaak.  

  • Race 40km
  • Race 75km
  • Race 100km
  • Gravel 35km
  • Gravel 55km
  • MTB 30km
  • MTB 45km
  • E-bike 40km

Geen fiets mee of eens een ander type fiets proberen? Via shimano-ec.com kan je er vooraf zeer eenvoudig eentje reserveren. Ook fietsschoenen en -helmen zijn te huren of te kopen. Een nieuwe outfit? Die vind je ook in het Experience Center.

Na de inspanning volgt ontspanning

Op zondag kan je jouw lichaam belonen voor de geleverde arbeid. Je hebt de mogelijkheid om het weekend uit te breiden met een ontspannend arrangement. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van de uitgebreide spa- en wellness faciliteiten bij Thermae 2000 of een bijzonderde stadswandeling door Maastricht.

Praktische informatie

Het epicentrum van het evenement is het Shimano Experience Center in Valkenburg. Het Experience Center is een plek waar Shimano iedereen in aanraking wil laten komen met de wieler- en hengelsport. Je kan ervoor alle informatie, tips en tricks met betrekking tot materialen, kleding en meer terecht. Een gezellige kop koffie drinken in de coffeecorner kan natuurlijk ook!

Shimano Experience Center
De Leeuwhof 2
6301 KZ Valkenburg

Inschrijven: https://theladiesevent.nl/index.php/nl/inschrijven
Datum: 12-13-14 augustus 2022

Wil jij trainen voor The Ladies Event en zo optimaal voorbereid aan de start staan? Fondo, de trainingsapp van de KNWU, heeft twee gratis, veelzijdige trainingsschema's voor je klaargezet. Je kan kiezen of je 4 of 6 weken wilt trainen. Goed om te weten: de schema’s bevatten ook de nodige trainings-en voedingstips.

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo