Ervaringen

Volg Margo in voorbereiding op de HandbikeBattle - deel 1

Op 27 juni 2024 vindt de 10e editie van de HandbikeBattle plaats. Margo is daarvoor aan het trainen met het speciale Fondo trainingsprogramma en neemt ons mee in haar voorbereidingen!

Margo van der Eng
Geschreven door
Margo van der Eng

Net als Karin en Danielle is ook Margo volop in voorbereiding op de HandbikeBattle. En ook voor Margo is het niet de eerste keer dat ze deze uitdaging aangaat. Met nog iets meer dan 3 maanden te gaan en inmiddels de eerste trainingen achter de rug, kijkt ze vol vertrouwen uit naar 27 juni. In deze eerste blog stelt ze zich vast voor en vertelt ze wat het handbiken en zeker ook dit evenement voor haar betekent.

In mijn jeugd heb ik een hersenvliesontsteking gehad, waardoor ik moeilijk loop. Op school ben ik hier erg mee gepest. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat ik mijzelf minder waard vond dan anderen.

Jaren later in 2011 is er ook nog een spierziekte bij mij gediagnostiseerd, waardoor ik nog slechter ging lopen, en afhankelijk geworden ben van de rolstoel. Door toch de mentale en zeker ook fysieke grenzen op te zoeken komen er weer uitdagingen op mijn weg.

Een paar jaar geleden heb ik via Revalidatiecentrum Klimmendaal, waar ik gerevalideerd heb, kennisgemaakt met de Handbikebattle. Dit is een evenement georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland. Als je uiteindelijk de Finish over bent, en de Battle volbracht hebt, dan kan je de hele wereld aan. Door deelname leer ik in het dagelijks leven, bij tegenslagen gemakkelijker relativeren dan voor die tijd. Nu zeg ik tegen mezelf: 'Niet zeuren, je kunt de berg op fietsen, dan kun je dit ook!'

Door de gratis training via de Fondo app te gebruiken wordt deze op een goede, verantwoorde manier opgebouwd, en ga ik vol vertrouwen richting het Kauntertal voor de Handbikebattle!

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de andere deelnemers? Check de blogs van Karin en Danielle in onderstaande links!

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo