Net als Karin en Danielle is ook Margo volop in voorbereiding op de HandbikeBattle. En ook voor Margo is het niet de eerste keer dat ze deze uitdaging aangaat. Met nog iets meer dan 3 maanden te gaan en inmiddels de eerste trainingen achter de rug, kijkt ze vol vertrouwen uit naar 27 juni. In deze eerste blog stelt ze zich vast voor en vertelt ze wat het handbiken en zeker ook dit evenement voor haar betekent.

In mijn jeugd heb ik een hersenvliesontsteking gehad, waardoor ik moeilijk loop. Op school ben ik hier erg mee gepest. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat ik mijzelf minder waard vond dan anderen.

Jaren later in 2011 is er ook nog een spierziekte bij mij gediagnostiseerd, waardoor ik nog slechter ging lopen, en afhankelijk geworden ben van de rolstoel. Door toch de mentale en zeker ook fysieke grenzen op te zoeken komen er weer uitdagingen op mijn weg.

Een paar jaar geleden heb ik via Revalidatiecentrum Klimmendaal, waar ik gerevalideerd heb, kennisgemaakt met de Handbikebattle. Dit is een evenement georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland. Als je uiteindelijk de Finish over bent, en de Battle volbracht hebt, dan kan je de hele wereld aan. Door deelname leer ik in het dagelijks leven, bij tegenslagen gemakkelijker relativeren dan voor die tijd. Nu zeg ik tegen mezelf: 'Niet zeuren, je kunt de berg op fietsen, dan kun je dit ook!'

Door de gratis training via de Fondo app te gebruiken wordt deze op een goede, verantwoorde manier opgebouwd, en ga ik vol vertrouwen richting het Kauntertal voor de Handbikebattle!

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de andere deelnemers? Check de blogs van Karin en Danielle in onderstaande links!

No items found.