Ervaringen

Volg Karin in voorbereiding op de HandbikeBattle - deel 1

Op 27 juni 2024 vindt de 10e editie van de HandbikeBattle plaats. Karin is daarvoor aan het trainen met het speciale Fondo trainingsprogramma en neemt ons mee in haar voorbereidingen!

Karin Verhaart
Geschreven door
Karin Verhaart

Mijn naam is Karin Verhaart. Ik ben 56 en train om voor de 3e keer de Kaunettalergletsjer te bedwingen tijdens de HandbikeBattle op 27 juni 2024. Dit jaar train ik voor het eerst met Fondo, de afgelopen jaren heb ik zelf een beetje aangerommeld. Het eerste jaar ben ik met hulp boven gekomen, jaar twee eindigde ik als aller laatste maar wel op eigen kracht. Wat ik miste was een programma dat me hielp tijdens de training en ik denk dat met Fondo gevonden te hebben.

Deze maand heb ik door vakantie niet alle trainingen kunnen doen maar ik ben vorige week weer vol aan de slag gegaan. Ik merk de dat stok achter de deur prima is en dat het na een dag hard werken fijn is om gewoon een programma te fietsen. Vooral omdat de training op basis van hartslag is merk ik toch de vooruitgang. Na 2 weken merk ik dat ik 0.7 km harder gefietst heb dan toen ik starten. 

Ik train samen met mijn buddy en 1x per maand samen met mijn fietsmaatje Cor en zijn buddy, vorige maand een rondje Delfland en deze maand stond er een route in Kerkrade gepland. Een zware tocht en helaas werkte de route niet lekker om de fietscomputers waardoor de tocht anders was dan gepland maar al met al hebben we een aardig rondje gefietst en het programma afgewerkt. De heuvels waren stijl en ik merk dat ik er zeker nog niet ben maar het was een prima graadmeter.

Op naar de komende maanden!

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de andere deelnemers? Check de blogs van Margo en Danielle in onderstaande links!

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo