De tijd vliegt voorbij nog maar 87 dagen voor de grote Handbike battle en ik heb er dit keer nog meer zin in dan de afgelopen jaren, dit omdat ik een stuk beter getraind ben. Iedere tocht merk ik dat ik een stukje vooruit ga qua conditie en qua spierkracht, mijn vooruitgang qua snelheid zit op dit moment op 4 km per uur sneller dan vorig jaar (en dat was 1 week voor de battle) kortom de trainingen van Fondo Helpen mij enorm.

Braaf probeer ik alle trainingen af te werker soms komt er een griepje om de hoek kijken waardoor het niet lukt, wel is het voor mij van belang dat ik het daarna weer direct op pak. Iedere maand proberen wij  mijn fiets maat Cor, mijn partner Richard en ik een bijzondere rit te maken deze maand zijn we naar Slenaken gereden en hebben daar overnacht in een prettig hotel zodat we de dag erna de Bikes in konden om te gaan fietsen door de bergen.

Er stond een rit van 46 km gepland door de bergen van Limburg en België heen. Een prachtige maar zware rit met een gemiddelde snelheid van 10.8 km per uur (ook dit scheelt 4.6 km pu met vorig jaar). Veel heuvels en helaas ook wat ongelijk terrein, bij de start liep mijn Bike niet lekker waardoor het fietsen loei en loei zwaar was, gelukkig fietst mijn partner Richard altijd mee en na wat sleutelen liep de fiets weer als een zonnetje. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar helaas reed Cor tot 4x aan toe zijn banden lek maar gelukkig hadden we mooi weer en hebben we de tour volbracht.

Op naar de komende weken, aan het einde van de maand hebben we de Postbank op het programma staan.

No items found.