Hoe gaat het nu met de training? Nou, eigenlijk best goed. Ik probeer toch twee keer in de week op de handbike op pad te gaan. Het Fondo trainingsplan is daarbij een goede handleiding.

Hoe ziet zo'n tocht er dan uit. Afgelopen weekend had ik een route uitgezet richting Arnhem. Ik wilde een combinatie maken van duur- en klimmen. En wees eerlijk, hier in de omgeving zijn nu niet echt heuvels te vinden waarop je je kunt voorbereiden voor 'de Berg' in Oostenrijk.

Op zo'n dag vertrek ik bijtijds, omdat ik weet dat mijn 'gemiddelde' snelheid wel omhoog gegaan is het afgelopen jaar, maar toch nog altijd wat lager ligt dan ik zou willen. Richting Beekbergen, langs het Apeldoorns Kanaal is zo op zo'n vroege morgen een mooie plek om te zien hoe de natuur ontwaakt. Dan op weg naar Laag Soeren. Je denkt dan, Laag... Maar nee, dat was het zeker niet. De weg richting Posbank gaat heerlijk 'vals' omhoog. Deja vu met een gedeelte van de Kaunertaler Gletscher... Het was wel wat afzien, maar alles voor een goede voorbereiding.

Aangekomen bij de Posbank. Ik had mijzelf voorgenomen om deze 3x te doen. Maar op het moment dat ik daar was kwam er een flinke rij auto's voorbij. Naar beneden gaat heerlijk. Dan de eerste keer omhoog gaat mij nog redelijk af. Wel in het lichtste verzet, omdat ik in het verleden de fout heb gemaakt om in een te zware versnelling te klimmen en daardoor een schouderblessure opgelopen heb.

Bovengekomen gekeerd, weer naar beneden gesuisd en voor de tweede keer naar boven. Ook deze keer verliep goed, en zeker het laatste stukje. Voorheen kon ik het wiel niet rondkrijgen, nu ging het best gemakkelijk!

Na deze twee keer Posbank genoten van een boterhammetje en een bekertje koffie op het uitzichtpunt, daarna de route naar huis gezocht. Daar zaten ook nog aardig wat klimmetjes in, de parallelweg langs de A50, de Loenermark en het stukje langs de Loenense Waterval... Uiteindelijk weer uitgekomen bij het Apeldoorns Kanaal, en zo weer richting huis. Zo! Een goede mix van duur en hoogte achter de rug. Op naar de volgende!

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de andere deelnemers? Check de blogs van Karin en Danielle in onderstaande links!

No items found.