In dit artikel gaan we dieper in op wat je het beste kunt dragen tijdens je volgende gravelrit.

Het gaat niet alleen om snelheid en prestaties, maar ook om het genieten van de natuur, het ontdekken van nieuwe paden en het ervaren van vrijheid op de fiets. Daarom is het kiezen van de juiste gravelbike kleding net zo belangrijk als het kiezen van de juiste gravelfiets. In dit artikel gaan we dieper in op wat je het beste kunt dragen tijdens het gravelrijden voor heren.

Gravel fietsbroek voor heren

Een goede gravel fietsbroek is essentieel voor comfort en bescherming tijdens lange ritten op ruw terrein. Gravel-specifieke bibshorts zijn speciaal ontwikkeld voor de ruige ritten en hebben extra padding in de zeem voor de ruwere terreinen. Aan de zijkant van de broek zitten vaak mesh pockets zodat je eenvoudig een snack, je sleutels of tool mee kunt nemen. Hierdoor hoef je minder tassen mee te nemen en kun je makkelijk bij je essentiële items. Hoewel lossere fietsbroeken een ontspannen alternatief kunnen zijn, raden wij altijd aan om een gravel-specifieke fietsbroek voor heren te nemen om zo pijnvrij op je zadel van je fietsrit te kunnen genieten. Lees meer over het belang van een goede zeem in een fietsbroek.

Shop een gravel fietsbroek

Ga voor comfort en bescherming op ruw terrein

Nu shoppen

Gravel shirt heren

Bovenkleding: stijl en functionaliteit van speciale gravelbike kleding

Gravel shirts voor heren

Wat je fietsshirt betreft, heb je verschillende opties. Als je voor gravel de voorkeur geeft aan een ontspannen rijstijl, kun je kiezen voor een casual shirt voor heren dat comfortabel is en een laid-back uitstraling heeft. Voor meer prestatiegerichte ritten zijn er gravel-specifieke fietsshirts die ademend zijn en bescherming bieden tegen schuren.

Shop een gravel fietsshirt

Stijlvol op het grind

Nu shoppen

Overhemden en jacks

Wij merken dat we met gravelbiken wat vaker stilstaan, vooral om te genieten van de natuur. Dan is het belangrijk dat je niet te veel afkoelt. Dan helpt goed ademende kleding die snel opdroogt en warm blijft als het vochtig is. Een goed voorbeeld daarvan zijn fietsshirts met merino wol. Mocht het wat kouder zijn buiten, kun je altijd een windjack meenemen die je ook altijd weer makkelijk uit kunt doen. 

Gravel fietsboek heren

Accessoires voor bij je gravel kleding

Een handige bikepacking tas

Naast de juiste kleding zijn de juiste accessoires ook belangrijk voor een gravelrit. Een van de belangrijkste accessoires voor gravelrijders zijn bikepacking tassen. Deze speciaal ontworpen tassen stellen je in staat om al je benodigdheden mee te nemen zonder dat je een zware rugzak hoeft te dragen. Van framebags tot zadeltassen en stuurtassen, er zijn talloze opties om je uitrusting veilig en efficiënt mee te nemen tijdens lange gravel avonturen.

Het kiezen van de juiste gravel schoenen

Naast bikepacking tassen zijn schoenen voor gravel natuurlijk een onderdeel van je uitrusting. Het type schoenen dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en het terrein waarop je rijdt. Veel gravelrijders geven de voorkeur aan fietsschoenen met mountainbike pedalen vanwege hun stevige zool en het gemak waarmee je kunt lopen wanneer je van je fiets afstapt. Deze schoenen bieden ook uitstekende grip op modderige en rotsachtige ondergronden, waardoor ze ideaal zijn voor avontuurlijke gravelroutes. Meer weten? In dit artikel vertellen we je alles over fietsschoenen!

Ons advies van AGU voor de juiste fietskleding tijdens het gravelbiken

Ongeacht je kledingkeuze, is het belangrijk om te onthouden dat gravelrijden draait om het genieten van de rit. Dus, of je nu kiest voor strakke fietskleding of een meer relaxte outfit, zorg ervoor dat je je comfortabel voelt en klaar bent om de avontuurlijke wereld van het gravelbiken te verkennen. Veel plezier als je de gravelbike op gaat!

Benieuwd naar ander kleding advies voor op de racefiets of mountainbike? Bekijk dan ook onze andere artikelen over fietskleding.

AGU, fietskledingpartner van Fondo

Samen met AGU, helpt Fondo jou en andere sportieve fietsers op weg met fietskleding advies. Speciaal voor Fondo-gebruikers biedt AGU € 10.00 korting op het gehele assortiment. Download de Fondo app om de kortingscode te bemachtigen!
Naar de AGU webshop
Meer fietskleding artikelen