Gravelrijden is een unieke ervaring - een perfecte mix van avontuur, snelheid en het verkennen van ongebaande paden. Maar wat trek je aan tijdens deze avontuurlijke ritten? In dit artikel delen we essentiële tips over het kiezen van de juiste gravelbike kleding, speciaal voor dames. Zo ben jij goed voorbereid voor jouw gravelrit.

De gravelbike fietsbroek voor dames

Een goede dames gravel fietsbroek is een absolute must voor comfort en bescherming tijdens lange ritten op ruw terrein. Gravel-specifieke bibshorts bieden extra padding in de zeem, waardoor ze ideaal zijn voor hobbelige wegen. Vaak zijn deze broeken ook voorzien van handige mesh pockets aan de zijkant, waarin je eenvoudig snacks of je telefoon kunt meenemen. Hoewel loszittende fietsbroeken een relaxter alternatief lijken, raden we altijd aan om te investeren in een gravel-specifieke fietsbroek voor een pijnvrije rit. Lees meer over het belang van een goede zeem in een fietsbroek. 

Shop een gravel fietsbroek

Bescherm je lichaam tegen onverharde paden

Nu shoppen

Gravel shirt dames

Dames bovenkleding voor gravelbiken

Gravel shirts voor dames

Als het op fietsshirts aankomt, heb je verschillende opties. Voor een ontspannen rijstijl kun je kiezen voor casual shirts die comfortabel zijn en een relaxte uitstraling hebben. Als je meer houdt van snelheid, zijn er gravel-specifieke fietsshirts die ademend zijn en een strakkere fit hebben. Omdat gravelrijders vaak stoppen om van de natuur te genieten, is het belangrijk om kleding te dragen die goed ademt en snel droogt, zoals fietsshirts van merino wol. Als het weer wat frisser is, is een dun windjack een handige toevoeging die je snel kunt uittrekken als het te warm wordt. 

Shop een gravel fietsshirt

Stijlvol op de pedalen!

Nu shoppen

Gravelbike vrouwen

De juiste accessoires voor bij je gravel kleding

Goed voorbereid met een bikepacking tas

Naast de juiste kleding zijn ook de juiste accessoires essentieel voor een mooie gravelrit. Bikepacking tassen zijn onmisbaar voor het meenemen van al je benodigdheden zonder een zware rugzak te hoeven dragen. Denk aan framebags, zadeltassen en stuurtassen voor een efficiënte opslag van je uitrusting tijdens lange avonturen.

Gravel schoenen voor dames

Wat betreft schoenen, kies je het beste voor fietsschoenen in combinatie met mountainbike pedalen. MTB of specifieke gravelschoenen hebben een stevige grip op onverharde ondergronden en kunnen dankzij de versterkte zool vaak tegen een stootje. Deze gravel schoenen bieden ook het comfort en de stabiliteit die nodig zijn voor avontuurlijke gravelroutes. Meer weten? In dit artikel vertellen we je alles over fietsschoenen!

Een tip van AGU voor de juiste fietskleding voor dames

Bij het kiezen van de juiste dameskleding voor het gravelbiken, is het belangrijk om te onthouden dat gravelrijden draait om het genieten van de rit. Dus, of je nu kiest voor strakke fietskleding of een meer relaxte outfit, zorg ervoor dat je je comfortabel voelt en klaar bent om de avontuurlijke wereld van het gravelbiken te verkennen. Veel plezier op de paden!

Op zoek naar kledingadvies voor op de racefiets of mountainbike? Bekijk dan ook onze andere artikelen over fietskleding.

AGU, fietskledingpartner van Fondo

Samen met AGU, helpt Fondo jou en andere sportieve fietsers op weg met fietskleding advies. Speciaal voor Fondo-gebruikers biedt AGU € 10.00 korting op het gehele assortiment. Download de Fondo app om de kortingscode te bemachtigen!
Naar de AGU webshop
Meer fietskleding artikelen