Wil jij lekker over onverharde wegen en grindpaden kunnen racen, maar ook met snelheid de normale asfaltweg over kunnen? Dat is waar gravelbikes voor zijn gemaakt. Het is een fiets die het gat tussen een racefiets en een mountainbike opvult. Er zijn veel verschillende soorten en de prijs kan verschillen van een paar honderd tot duizenden euro’s. Wat zijn nu de beste gravelbikes van dit moment en waar moet je op letten bij het kopen van een gravelbike? In dit artikel lees je er meer over.

Beste gravelbike
📸AGU

De Beste gravelbikes van dit moment

Sensa Modena Gravel LTD GRX

Prijs: €1799

De Sensa Modena Gravel LTD GRX is een unieke fiets en een van de beste gravelbikes qua prijs-kwaliteitverhouding. De veelzijdigheid en comfort maken het de ideale fiets voor jouw recreatieve ritjes. De Modena heeft een lichtgewicht aluminium frame en een carbon voorvork welke trillingen en schokken van de ondergrond goed absorbeert. De fiets is afgemonteerd met de Shimano GRX, waardoor je  altijd kunt rekenen op uitstekende schakelprestaties. Al met al biedt de fiets je alles wat je nodig hebt voor veel plezier tijdens jouw ritten!

beste gravelbike - sensa romagna gravel grx
📸Sensa bikes

Beste goedkope gravelbike van dit moment

Canyon Grizl 5

Prijs: €1299

Wil jij beginnen met gravelbiken of heb je een beperkt budget en ben je op zoek naar een goede allround fiets voor een lage prijs? Dan is de Canyon Grizl 5 de beste optie voor jou. Met een stevig aluminium frame, robuuste onderdelen en stabiele stuureigenschappen is dit een goede fiets om kennis te maken met de offroad fietssport. De Grizl 5 is gemaakt voor gravelpaden maar is ook zeer geschikt voor het fietsen op de weg. Voor maar €1299 heb je alles wat je nodig hebt voor jouw fietsavonturen!

beste gravelbike - canyon grizl 5
📸Canyon

Beste gravelbike tot €1000 

Cube Nuroad

Prijs: €949

Of het nu gaat om woon-werkverkeer, boodschappen doen, racen of gewoon ontspannen gravelen, met de Cube Nuroad kan het allemaal. Deze fiets is ideaal als je op zoek bent naar een fiets die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden en disciplines. De Nuroad heeft extra brede banden waarmee je veel grip hebt op verschillende ondergronden. De comfortabele geometrie en de carbon voorvork maken ook jouw langere (gravel)tochten geen enkel probleem. 

beste gravelbike - cube nuroad
📸 Cube

Beste gravelbike tot €2000 

Merida Silex 400 2024

Prijs: €1699

De Merida Silex 400 biedt alles wat je nodig hebt. Het is de ideale fiets voor zowel jouw gravelbike trainingen als jouw dagelijkse ritten naar het werk. De fiets heeft een duurzaam aluminium frame, lichte carbon vork en een enorme bandenspeling van 700 x 45 mm. Op de Merida Silex 400 zit de complete Shimano GRX400 groep gemonteerd welke speciaal voor gravelbikes is ontwikkeld. Met een prijs van €1699 krijg je echt waar voor je geld!

beste gravelbike - merida silex 400
📸 Merida

Beste gravelbike tot €3000

Trek Checkpoint ALR 5 Driftless

Prijs: €2.999,-

Ben jij een veelzijdige fietser en wissel je graag het asfalt af met onverharde wegen en mountainbike paden? Dan is de Trek Checkpoint ALR 5 Driftless een goede fiets voor jou. Deze fiets is geschikt voor zowel de normale weg als de niet-technische mountainbike parcoursen en alles daar tussenin. 

De Checkpoint ALR 5 Driftless is voorzien van de Shimano 1x11 GRX aandrijving waarmee je moeiteloos pittige beklimmingen en zware gravelstroken bedwingt. Daarnaast heeft de fiets een meeverende zadelpen waarmee je met meer comfort over mountainbike trails kunt rijden. De hydraulische schijfremmen van de fiets zorgen er voor dat je altijd goede remkracht hebt, ook wanneer het buiten nat en modderig is.

beste gravelbike - trek checkpoint alr 5 driftless
📸Trek bikes

Cannondale Topstone Carbon 3 2023

Prijs: €2499

De Cannondale Topstone Carbon 3 is een veelzijdige gravelbike die de onverharde wegen moeiteloos aan kan. Hij is licht van gewicht en biedt naast hoge kwaliteit ook veel comfort. Met het stijve lichtgewicht carbon frame, Kingpin Suspension achtervering, de Shimano GRX 600/800 afmontage en de WTB Riddler banden heeft deze bike alles wat je nodig hebt voor jouw fietsritten. 

beste gravelbike - cannondale topstone carbon 3
📸Cannondale

Beste gravelbike tot €4000

Merida Silex 7000 

Prijs: €3299

De Silex 7000 is een hoge kwaliteit gravelbike die op zowel verharde als onverharde wegen goede prestaties levert. Deze volledig carbon uitgevoerde gravelbike biedt je veel comfort waarmee je urenlang over gravelpaden kan fietsen. Dankzij de verschillende montage bevestigingspunten voor bidonhouders en frametassen is de fiets ook geschikt voor fietsvakanties en andere lange tochten.

beste gravelbike - merida silex 7000
📸Merida

Trek Checkpoint SL5

Prijs: €3699

De Checkpoint SL 5 is een carbon gravelbike die jouw helpt om met hoge snelheden lange afstanden af te leggen. Hij is gemaakt om de langste, zwaarste gravelritten en de meest ambitieuze bikepackingtrips te overleven. Naast snel is de fiets ook comfortabel, met tal van montagemogelijkheden voor gravelraces en dagelijkse ritten. Hij is afgemonteerd met een Shimano GRX 2x12 aandrijving met kleine tandwielen waarmee ook de stevige beklimmingen geen enkel probleem zijn.

beste gravelbike - trek checkpoint sl5
📸Trek bikes

Beste gravelbike tot €5000

Canyon Grail CF SLX 8

Prijs: €4299

Een gravelbike met alles er op en er aan van de beste kwaliteit. Dat is de Canyon grail CF SLX 8. De fiets biedt je het lichte, snelle gevoel van een racefiets en is toch stabiel en responsief genoeg voor het fietsen over onverharde ondergrond. De focus van de fiets ligt op snelheid en aerodynamica, maar dankzij de schokabsorberende carbon zadelpen hoef je ook op comfort niet in te leveren. De fiets kost wat meer, namelijk €4299, maar daarvoor krijg je zeker waar voor je geld!

beste gravelbike - canyon grail CF SLX 8
📸Canyon

BH Gravel X 4.0

Prijs: €4399,90

De BH Gravel X 4.0 is een lichtgewicht gravelbike die gericht is op het neerzetten van de beste prestaties in gravelwedstrijden. Ben je dus op zoek naar een echte racer, zoek dan niet verder. De Gravel X 4.0 is comfortabel en zeer reactief, en daarmee geschikt voor het fietsen over verschillende terreinen. Het frame is volledig gemaakt van carbon en heeft veel aerodynamische eigenschappen. Voor een prijs van €4399,90 heb je de ideale fiets om je concurrentie letterlijk stof te laten happen.

beste gravelbike - bh gravel x 4
📸BH bikes

No items found.