1. Doordat je bij hogere temperaturen meer zweet, verlies je ook meer vocht, zouten en mineralen. Daarom is het belangrijk dat je voor en tijdens de training extra goed drinkt. Drink echter niet alleen water! Bij korte trainingen kun je bijvoorbeeld BORN Watts & Minerals gebruiken, voor langere trainingen adviseren we BORN Isotonic Hydration. Na een inspanning is het ook belangrijk dat je de vochtbalans snel weer op peil brengt. Dit kun je het best doen door het verschil in lichaamsgewicht voor en na afloop van een training te meten, en dit verschil voor 1,5x aan te vullen met water, eventueel gecombineerd met de eerdergenoemde producten.
  2. Via je hoofd raak je veel lichaamswarmte kwijt. Gebruik daarom bij voorkeur een helm met veel ventilatiegaten. Maar goed om te weten: de positie van je hoofd blijkt zelfs belangrijker dan de hoeveelheid openingen in je helm. Niet alleen voor de weerstand, maar óók voor het warmteverlies. Met je gezicht recht naar voren verlies je de meeste warmte.
  3. Je lichaam heeft ca. 2 weken de tijd nodig om te wennen aan hogere temperaturen. Dit noemen we acclimatiseren. Gedurende deze tijd zullen je prestaties minder zijn. Kijk de komende dagen dus niet gek op van een hogere hartslag bij een lagere snelheid. Dat is normaal. Bekijk het positief: trainen in de hitte verbetert uiteindelijk je uithoudingsvermogen in koele omstandigheden!
  4. Tijdens hitte kun je het beste 's avonds (na 17:00 uur) fietsen, als het weer begint af te koelen. Zo herstel je ook na afloop sneller, in tegenstelling tot 's ochtends trainen, wanneer de temperatuur nog oploopt.
  5. Tot slot: draag lichte en ademende kleding, een zonnebril, en… smeer je in!

Heb je naar aanleiding van de warmte nog vragen over het inkorten, overslaan of omwisselen van trainingen uit je trainingsprogramma, neem dan contact op via de chat in de app voor persoonlijk advies.

No items found.