Waarom is een goede fietspomp zo belangrijk?

Als fanatieke fietser is het belangrijk om altijd de juiste bandenspanning in je racefietsbanden te hebben en daarvoor is het hebben van een goede fietspomp essentieel. Met de juiste bandenspanning voorkom je extra slijtage van de banden en het helpt je om optimaal te kunnen presteren. Daarnaast is het handig om een fietspomp te hebben die je mee kunt nemen tijdens je ritten zodat je waar nodig ook onderweg je banden op kunt pompen.

Een goede fietspomp is nauwkeurig, betrouwbaar en niet te zwaar. Wil je weten wat de beste fietspompen zijn voor jouw racefiets? In dit artikel lees je er meer over!

De beste racefiets pomp vinden voor jouw fiets

Beste vloerpomp

Topeak Joe Blow Sport III

Prijs: €39,95

De Topeak Joe Blow Sport III vloerpomp is niet voor niets de winnaar van de pompentest van het Mountainbike Plus tijdschrift. Het is een stevige pomp waarmee je gemakkelijk je banden oppompt. De pomp heeft een comfortabel handvat, een stevige staken pompbuis en een grote 3 inch meter die duidelijk afleesbaar is. Daarnaast heeft de pomp een extra lange pompslang en pompkop die geschikt is voor Presta, Schrader en Dunlop ventielen.

Beste fietspomp racefiets Topeak Joe Blow Sport III
Topeak Joe Blow Sport III 📸 Topeak

Lezyne Macro Floor Drive

Prijs: €39,95

De Lezyne Macro Floor Drive is een krachtige hogedruk vloerpomp met een vermogen tot wel 15,1 bar. Hij is snel en gemakkelijk in gebruik, en dankzij de 2 openingen en extra meegeleverde ventielen is hij geschikt voor alle soorten fietsen. De volledig CNC gefreesde aluminium constructie biedt veel stevigheid en de drukmeter is goed afleesbaar. Dit maakt het een goede pomp waarmee je zonder problemen jouw banden kunt oppompen.

Beste fietspomp racefiets Lezyne Macro Floor Drive
Lezyne Macro Floor Drive 📸 Lezyne

Beste prijs-kwaliteit verhouding: 

BBB Cycling Airwave BFP-20

Prijs: €27,95

De BBB Cycling Airwave BFP-20 is de fietspomp met drukmeter in dit rijtje met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Voor slechts €27,95 heb je een fietspomp die alles biedt wat je nodig hebt. Hij is voorzien van een duidelijk afleesbare drukmeter die zowel het aantal bar als de psi aangeeft. De maximale luchtdruk van de pomp is 9 bar (130 psi) en aan de 80 centimeter lange hoge druk slang zit een goede, luchtdichte pompkop die geschikt is voor elke fiets.

Beste fietspomp racefiets BBB Cycling Airwave BFP-20
BBB Cycling Airwave BFP-20 📸BBB Cycling

Beste minipomp voor onderweg: 

Lezyne Pocket Drive

Prijs: €27,95

De Lezyne Pocket Drive is een compacte minipomp van goede kwaliteit. Hij heeft een hoog volume per pompbeweging en heeft een ideaal formaat om mee te nemen onderweg. Met een maximale pompdruk van 11 bar kun je je banden stevig oppompen en de pomp is erg makkelijk te gebruiken.

Beste fietspomp racefiets Lezyne Pocket Drive
Lezyne Pocket Drive 📸 Lezyne

BBB Cycling Samuari Mini

Prijs: €31,95

De BBB Cycling Samuari minipomp is een handige, compacte pomp die beschikt over zowel een hoog volume als een hoge druk. Het dubbele schacht systeem geeft je keuze tussen deze twee en dit maakt de pomp geschikt voor elk soort fiets. De pomp heeft een flexibele pompslang en een maximale druk van 9 bar waarmee je makkelijk genoeg lucht in je banden pompt.

Beste fietspomp racefiets BBB Cycling Samuari Mini
BBB Cycling Samuari Mini 📸 BBB Cycling

Beste CO2 pomp: 

CO2 pompen zijn compacte pompen die zijn ontworpen om moeiteloos en snel je band op spanning te krijgen. Een CO2-pomp is in principe een houder waarin koolstofdioxide patronen geplaatst kunnen worden. 

Lezyne Control Drive CO2 pomp 

Prijs: €31,95

De Lezyne Control Drive CO2 pomp is erg handig om onderweg mee te nemen. Hij is nauwkeurig en gemakkelijk in gebruik. Het CO2 patroon is met schroefdraad aan de kop te bevestigen en met een draaibediening regel je hoeveel CO2 je in je fietsband doet. Hierdoor krijg je zonder problemen jouw banden weer op de juiste spanning. Let er bij aanschaf op dat er speciale patronen voor racefietsbanden en mountainbikebanden te verkrijgen zijn. 

Beste fietspomp racefiets Lezyne Control Drive CO2
Lezyne Control Drive CO2 pomp 📸 Lezyne

SKS Airbuster CO2 Pomp

Prijs: €19,95

De SKS Airbuster CO2 pomp is geschikt voor verschillende soorten ventielen voor bijvoorbeeld de Presla, Dunlop en de Schräder en daardoor voor vrijwel elke fiets te gebruiken. Door zijn lichte gewicht is het de ideale pomp om mee te nemen tijdens je trainingen en wedstrijden. De CO2-pomp bestaat uit een aluminium huis met geïntegreerd drukdoseerventiel, koude-isolatie en een draaidoseerknop waarmee je gemakkelijk de bandendruk in kunt stellen.

Beste fietspomp racefiets SKS Airbuster CO2 pomp
SKS Airbuster CO2 pomp 📸 SKS

No items found.