Als jij regelmatig met je fiets de weg op gaat dan is een goede helm essentieel. Het dragen van een helm verkleint namelijk de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel bij een val. Daarnaast kan een goede fietshelm helpen om de aerodynamica te optimaliseren en jouw prestaties te verhogen.

Waar let je op bij het kopen van een fietshelm?

Bij de aanschaf van een helm is het belangrijk om er op te letten dat deze goed zit, makkelijk afgesteld kan worden, niet te zwaar is en genoeg verkoeling geeft op warme dagen. Eerder schreven we dit artikel waarin we je helpen de juiste fietshelm te kiezen. Wil jij weten welke helm de beste keuze is voor jouw wensen en budget? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles over de beste racefiets helmen van dit moment.

De top 6 beste racefiets helmen van dit moment

Van Rysel Roadr 500

Prijs: €44,99

Ben je op zoek naar een budget fietshelm van hoge kwaliteit? Dan is de Van Rysel Roadr 500 de beste optie. De helm is goed geventileerd en heeft een aerodynamisch ontwerp. Ook op gebied van bescherming doet de Van Rysel niet onder voor helmen die minstens twee keer zo duur zijn. Voor slechts €44,99 heb je een helm die alles biedt wat je nodig hebt.

beste racefiets helm
📸Van Rysel / Decathlon

Ekoï Gara MIPS

Prijs: €100

De Ekoï Gara is een betaalbare, ultralichte helm, welke is ontworpen met focus op bescherming, comfort en design. Dankzij de 20 luchtopeningen biedt de helm optimale ventilatie en met zijn lichte gewicht, de helm weegt maar 235 gram, voel je hem bijna niet op je hoofd. Het nieuwste model biedt nog meer veiligheid met een vorm die aangepast is aan betere bescherming tegen rotsen. De magnitische gesp maakt het openen en sluiten extra gemakkelijk.

beste racefiets helm
📸 Ekoï

Lazer Genesis MIPS 

Prijs: €159

De Lazer Genesis MIPS is de lichtste helm die Lazer ooit heeft gemaakt. De helm biedt veel comfort zonder dat je in hoeft te leveren op veiligheid. Dankzij de integratie van de MIPS-technologie ben je altijd goed beschermd en de verstelbare hoofdband zorgt er voor dat je de helm eenvoudig aan kunt passen aan jouw perfecte pasvorm. De goede ventilatie zorgt voor maximale koeling en met zijn 5-sterren veiligheidsbeoordeling is dit een topklasse helm die prestaties, comfort en veiligheid biedt.

beste racefiets helm
📸 Lazer

Giro Aries Spherical

Prijs: €320

Aan deze helm hangt wel een prijskaartje maar hij is dan ook van zeer goede kwaliteit. Hij staat op nummer 1 in de ranglijst van Virginia Tech, welke de veiligheid van fietshelmen beoordeelt. Naast veiligheid biedt de helm ook veel comfort en een aangename ventilatie. Hij is zo ontworpen dat hij een groot aerodynamisch voordeel biedt. Dankzij zijn lichte gewicht en smalle ontwerp is dit een helm die jou helpt bij het behalen van de beste prestaties.

beste racefiets helm
📸Giro

ABUS Aventor Opal

Prijs: €139,95

De ABUS Aventor Opal Green helm valt op door zijn aandacht voor detail. Het design is robuust en opvallend van kleur en het ontwerp is gericht op comfort en veiligheid. De helm biedt optimale ventilatie en met de Zoom Ace technologie kun je de pasvorm nauwkeurig afstemmen op jouw ideale maat. Daarnaast biedt de helm extra functies zoals ruimte voor een bril en aerodynamisch ontworpen riemen, waardoor het een geschikte helm maakt voor elke fietser.

beste racefiets helm
📸ABUS

Kask Protone Icon wg 11 

Prijs: €209,95

De Kask Protone Icon WG11-helm bevat de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheid, ventilatie en aerodynamica. Dankzij het Protone-model biedt de helm verhoogde bescherming en optimale aerodynamica waarmee je jouw beste prestaties kan leveren. De helm is voorzien van het OCTOFIT+ verstelsysteem wat zorgt voor comfort en stabiliteit en de uitneembare binnenvoering, gemaakt van CoolMax-stof, biedt nog eens extra comfort. 

beste racefiets helm
📸Kask

Specialized S-Works Prevail 3

Prijs: €320

De Specialized S-Works Prevail 3 is een allround fietshelm van hoge kwaliteit. De helm is beoordeeld met 5 sterren en staat op plek 3 in de Virginia Tech ranglijst. De MIPS Air Node-technologie biedt optimale bescherming in combinatie met de beste ventilatie. Dankzij de verstelbare Tri-Fix web splitter is de helm is af te stellen naar jouw pasvorm. Dit alles maakt het een comfortabele helm waar je lang plezier van zult hebben.

beste racefiets helm
📸Specialized

No items found.