Hoewel er wat meer voorbereiding voor een winters fietsritje nodig is dan wanneer je er op een mooie zomerdag op uit trekt, lenen ook de mooie koudere winterdagen zich prima voor een goede trainingsrit buiten. In dit artikel hebben we beschreven waar je zoal op moet letten als je in de winter gaat fietsen. Wat betreft kleding zijn laagjes eigenlijk het beste advies, alleen wordt dat voor je handen een beetje lastig. Logisch dus, dat een écht goede handschoen aan een aantal eisen moet voldoen.

Vooral voor in de winter moet een handschoen natuurlijk voldoende isoleren, maar toch ook voldoende ademende eigenschappen hebben om te voorkomen dat je zweet niet afgevoerd kan worden. Daarbij komt dat het in de winter nog wel eens slecht weer is, waarbij regen, wind of een combinatie daarvan geen uitzondering zijn. Een wind- en waterdicht membraan is dus ook geen overbodige luxe. En fiets je vaak in de schemering of na zonsondergang? Kies dan voor handschoenen in een fluorescerende kleur of met reflecterende elementen aan de buitenzijde. Dan val je nog net iets extra op in het verkeer.

Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we een aantal warme winter fietshandschoenen van onze partner AGU op een rij gezet. Zo weet je in elk geval zeker dat je nooit meer last hebt van koude handen.

beste fietshandschoenen winter

De beste winter fietshandschoenen op een rij

AGU Deep Winter handschoenen

Voor de échte bikkels, die tot ver onder het vriespunt door blijven fietsen, of de échte koukleumen, die ook als de temperatuur in de enkele cijfers duikt het weer blijven trotseren, heeft AGU de Deep Winter handschoen ontwikkelt. Deze behoren tot de warmste fietshandschoenen van het merk, en zijn volledig wind- en waterdicht, hebben een dikke maar soepele Primaloft voering en beschermen je armen tegen vibratie of schokken van de weg door de gel padding in de handpalm. 

Het speciale ‘lobster’ design zorgt ervoor dat je vingers – net als bij een want – elkaar warm houden, maar geeft toch genoeg vrijheid om je shifters te kunnen blijven bedienen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je van je stuur glijdt, want de speciale siliconen print in de handpalm houd je handen stevig op hun plek zonder daarbij op bewegingsvrijheid in te boeten.

beste fietshandschoenen winter - agu deep winter hanschoenen
📸 AGU.com

AGU Weatherproof handschoenen

Heb je iets minder snel last van koude handen, of verruil je de weg voor je fietstrainer op het moment dat de temperatuur onder een bepaalde temperatuur zakt? Dan zijn AGU’s Weatherproof handschoenen perfect voor jou! De naam zegt het eigenlijk al: deze waterdichte handschoenen beschermt je tegen het weer. Met een microfleece voering en EVENT DVSTORM buitenlaag blijven je handen lekker warm en droog, terwijl de ademende eigenschappen van de stof ervoor zorgen dat je geen zweethanden krijgt. 

De strategisch geplaatste padding zorgt ervoor dat de ergste klappen en vibraties van de ondergrond waarop je fietst opgevangen worden. Ook is de handpalm voorzien van een siliconen print, waardoor je grip op je stuur blijft houden. Nog een bijkomend voordeel: voor de bediening van je fietscomputer of smartphone hoef je je handen niet aan het weer bloot te stellen, want de Weatherproof handschoenen hebben een touchscreen compatible wijsvinger en duim.

beste fietshandschoenen winter - agu weatherproof handschoenen
📸 AGU.com

AGU Merino Knit Waterproof handschoenen 

Ben je op zoek naar een handschoen die voelt als een tweede huid? Kies dan voor de AGU Merino Knit Waterproof handschoenen. Deze relatief dunne fietshandschoenen voor de winter zijn uit een stuk gebreid met merinowol, dat als unieke eigenschap heeft dat het helpt bij het reguleren van je temperatuur. Daarnaast is dit materiaal van nature vocht afdrijvend en zelfreinigend. Zweethanden en stinkende handschoenen zijn dus verleden tijd!

Net als de twee voorgaande modellen zijn ook de Merino Knits uitgevoerd met een waterdicht membraan dat er niet alleen voor zorgt dat regendruppels buiten worden gehouden, maar ook zweet van binnen naar buiten drijven. De handschoenen hebben, in tegenstelling tot de Deep Winter en Weatherproof, geen padding in de handpalm, maar zijn wel afgewerkt met een siliconenprint waardoor je altijd grip houdt.

beste fietshandschoenen winter - agu merino knit handschoenen
📸 AGU.com

AGU Winter Regen Commuter handschoenen

Deze winterhandschoenen worden gepositioneerd als een echt model voor woon-werk verkeer, maar doen ook prima dienst tijdens trainingsritjes in de kou en regen. Helemaal als je in de schemer of in het donker gaat fietsen, val je dankzij de reflecterende details op de buitenzijde goed op in het verkeer. De touchscreen compatible wijsvingertop zorgt ervoor dat je probleemloos je smartphone of fietscomputer kunt blijven bedienen. 

Ook de AGU Winter Regen Commuter handschoenen bevatten een extra padding in de lederen handpalm. Hierdoor heb je niet alleen grip onder alle omstandigheden, maar omdat het leer zich aan de vorm van jouw hand aanpast, is ook het comfort uitstekend. Het elastische manchet zorgt ervoor dat kou met geen mogelijkheid naar binnen kan dringen.

beste fietshandschoenen winter - agu winter regen commuter handschoenen
📸 AGU.com

AGU Neoprene handschoenen

Als de profs ermee rijden dan moet het wel goed zijn. Toch? Dat geldt voor de AGU Neoprene handschoenen in elk geval wel. Dit model is speciaal ontwikkeld met de renners van Team Visma | Lease A Bike, dus je kunt erop vertrouwen dat deze water- en winddichte handschoenen je in koude en natte omstandigheden probleemloos beschermen.

Het 2 millimeter dikke Neopreen sluit als een tweede huid om je hand, maar is niet gevoerd en is daarom minder geschikt voor écht lage temperaturen. Daarentegen beschermt het goed tegen schokken en vibraties, en zorgt de siliconen print op de handpalm dat je altijd grip op je stuur houdt. De AGU Neoprene handschoenen behoren daarmee zeker tot de beste handschoenen voor op de fiets. 

beste fietshandschoenen winter - agu neoprene handschoenen
📸 AGU.com

No items found.