Tip van Fondo: de Volta Limburg Classic

De Volta Limburg Classic is op 30 maart en 1 april 2024 het middelpunt van Zuid-Limburg. Op zaterdag zijn er profwedstrijden, op zondag ben jij aan de beurt!

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wees gerust: er wordt niet van je verwacht dat jij op zondag 1 april een wedstrijd gaat rijden. Die dag kan jij tijdens de dertiende editie van de Volta Limburg Classic Toertocht echter wel genieten van al het moois dat Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek te bieden hebben.  

De route van de Volta Limburg Classic? Die bepaal jij!

Je hebt de keuze uit vijf routes, waarvan één voor gravelrijders.

De routes over verhard terrein hebben een lengte van 65, 90, 120 of 150 kilometer. Dus of je nu ‘rustig’ aan je seizoen wilt beginnen zonder direct té ver in het rood te gaan (65km), je benen al eens goed wilt testen op de hellingen en uitgestrekte plateaus (90km) of een zware uitdaging niet uit de weg gaat (120 of 150km); je gaat een route vinden die bij jouw smaak past.

Verkijk je echter niet op het klimwerk dat de Volta Limburg Classic rijk is. Het aantal hoogtemeters tijdens de toertocht licht immers op respectievelijk 1000, 1400, 1900 en 2400!

Volta Limburg Classic

In 2024 is er wederom een gravel route in het aanbod opgenomen. Deze ronde van 75 kilometer trekt over zowel Nederlands als Belgisch grondgebied en blijft ook niet onder de 1000 hoogtemeters.

Kortom: een serieuze uitdaging met gegarandeerd prachtige passages onderweg. Je kan deze gravel route ook afwerken op een mountainbike of crossfiets.

Kijk snel verder voor meer informatie over de routes van de Volta Limburg Classic.

Jij fietst, de Volta Limburg Classic organisatie doet de rest

De organisatie van de Volta Limburg Classic heeft ervoor gezorgd dat jij je volledig kunt focussen op het fietsen.

Zo is er al vóór de start een bevoorrading, zodat je goed voorbereid op weg kunt. Tijdens het fietsen wordt je geassisteerd door verkeersregelaars en motards. Let op: de reguliere verkeersregels blijven gelden, de assistentie is er voor het bewaken van jouw veiligheid.  

Op diverse verzorgingsposten kan je onderweg jouw energie verder aanvullen. De 65km route heeft één verzorgingspost, de 90km en 120km routes hebben er twee, terwijl de langste tocht er maar liefst drie heeft.

Breng de Volta Limburg Classic tot een goed eind

Iedereen met een passie voor fietsen en voldoende uithoudingsvermogen kan meedoen aan de Volta Limburg Classic. Op de website van de Volta Limburg Classic kan je je zowel inschrijven als meer (praktische) informatie over het evenement raadplegen.

Volta Limburg Classic

Wil je je optimaal voorbereiden op de toertocht, zodat je in goede conditie aan de start staat?

Dan is het een goed idee om je via een 8- of 10-weeks Fondo trainingsprogramma klaar te stomen. Je vindt de trainingsprogramma's via de homepage van de Fondo app. Vervolgens kies je voor ‘Doel: een specifiek evenement’, waarna je kan scrollen naar ‘Volta Limburg Classic’.

Veel trainingsplezier!