Tip van Fondo: de Volta Limburg Classic

De Volta Limburg Classic is op 30 maart en 1 april 2024 het middelpunt van Zuid-Limburg. Op zaterdag zijn er profwedstrijden, op zondag ben jij aan de beurt!

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wees gerust: er wordt niet van je verwacht dat jij op zondag 1 april een wedstrijd gaat rijden. Die dag kan jij tijdens de dertiende editie van de Volta Limburg Classic Toertocht echter wel genieten van al het moois dat Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek te bieden hebben.  

De route van de Volta Limburg Classic? Die bepaal jij!

Je hebt de keuze uit vijf routes, waarvan één voor gravelrijders.

De routes over verhard terrein hebben een lengte van 65, 90, 120 of 150 kilometer. Dus of je nu ‘rustig’ aan je seizoen wilt beginnen zonder direct té ver in het rood te gaan (65km), je benen al eens goed wilt testen op de hellingen en uitgestrekte plateaus (90km) of een zware uitdaging niet uit de weg gaat (120 of 150km); je gaat een route vinden die bij jouw smaak past.

Verkijk je echter niet op het klimwerk dat de Volta Limburg Classic rijk is. Het aantal hoogtemeters tijdens de toertocht licht immers op respectievelijk 1000, 1400, 1900 en 2400!

Volta Limburg Classic

In 2024 is er wederom een gravel route in het aanbod opgenomen. Deze ronde van 75 kilometer trekt over zowel Nederlands als Belgisch grondgebied en blijft ook niet onder de 1000 hoogtemeters.

Kortom: een serieuze uitdaging met gegarandeerd prachtige passages onderweg. Je kan deze gravel route ook afwerken op een mountainbike of crossfiets.

Kijk snel verder voor meer informatie over de routes van de Volta Limburg Classic.

Jij fietst, de Volta Limburg Classic organisatie doet de rest

De organisatie van de Volta Limburg Classic heeft ervoor gezorgd dat jij je volledig kunt focussen op het fietsen.

Zo is er al vóór de start een bevoorrading, zodat je goed voorbereid op weg kunt. Tijdens het fietsen wordt je geassisteerd door verkeersregelaars en motards. Let op: de reguliere verkeersregels blijven gelden, de assistentie is er voor het bewaken van jouw veiligheid.  

Op diverse verzorgingsposten kan je onderweg jouw energie verder aanvullen. De 65km route heeft één verzorgingspost, de 90km en 120km routes hebben er twee, terwijl de langste tocht er maar liefst drie heeft.

Breng de Volta Limburg Classic tot een goed eind

Iedereen met een passie voor fietsen en voldoende uithoudingsvermogen kan meedoen aan de Volta Limburg Classic. Op de website van de Volta Limburg Classic kan je je zowel inschrijven als meer (praktische) informatie over het evenement raadplegen.

Volta Limburg Classic

Wil je je optimaal voorbereiden op de toertocht, zodat je in goede conditie aan de start staat?

Dan is het een goed idee om je via een 8- of 10-weeks Fondo trainingsprogramma klaar te stomen. Je vindt de trainingsprogramma's via de homepage van de Fondo app. Vervolgens kies je voor ‘Doel: een specifiek evenement’, waarna je kan scrollen naar ‘Volta Limburg Classic’.

Veel trainingsplezier!

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.