The Ride Gravel - jouw volledig ondersteunde gravelavontuur

Wil jij vijf dagen lang gravellen door vijf landen, waarbij alles voor jou geregeld is? Het kan tijdens The Ride Gravel!

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Volledige ondersteuning

The Ride Gravel vindt plaats van 8 t/m 12 september 2024 en voert je in vijf gave etappes door vijf landen: Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. De totaalafstand bedraagt tussen de 500 en 650 kilometer. The Ride Gravel is niet zomaar een tocht van A naar B. Aan werkelijk elk detail is gedacht, het begint al bij de losse, enthousiaste sfeer onder deelnemers en ervaren begeleiders. Maar bovenal is The Ride Gravel is een fully supported gravelavontuur, zowel voor jou als renner, maar ook voor jouw geliefde gravelbike. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder.

The Ride Gravel Plein

Tijdens The Ride slaap je in de aankomst- en startlocaties op een camping. Op deze campings zijn The Ride Gravel pleinen ingericht, waar je bijvoorbeeld een centrale keuken met buffet vindt. Maar dat is nog niet alles. Want zo zijn er ook service stations die jouw fiets weer in topconditie brengen, EHBO-posten, een bikewash station, een koffiepunt, een bar, beveiligde fietsenstallingen en laadpunten voor telefoons, fietscomputers en meer. Dit alles wordt in goede banen geleid door de ruim 40 vrijwilligers die dag en nacht voor jou klaar staan.

Voorbereiding

Net als bij The Ride is er een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen Erwin Florie (D1 Fietstraining) en Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU. Dat houdt in dat je jezelf via een 25-weeks trainingsschema kunt gaan voorbereiden op dit gave avontuur. Er is echter niet alleen aan training gedacht, want voorafgaand aan het evenement zijn er ook diverse workshops en webinars en ontvang je tips en tricks in de vorm van paklijsten en een heus road book.

De route van The Ride Gravel

Tijdens The Ride Gravel rijdt je in vijf dagen van Duitsland naar het Shimano Experience Center in Valkenburg. De routes zijn zorgvuldig samengesteld én vooraf gereden door ervaren parcoursbouwers. Tijdens de vijf etappes kom je op plekken waar je anders niet zou komen. Bereid je voor op enkele van de mooiste onverharde paden en trails in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.

Dagelijks heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een standaard afstand en een XL afstand. De standaard afstand ligt rond de 100 kilometer, met een gemiddelde lastigheid. De XL varianten zijn etappes tot zo'n 125 kilometer, die geschikt zijn voor ervaren gravelrijders. Beide opties gaan voor minstens 60% over gravelpaden.

Tot slot: de route wordt jaarlijks aangepast. Zo is de route van The Ride Gravel 2024 voor minimaal 40% anders dan de route van de 2023-editie.

Geïnteresseerd in The Ride Gravel?

Deelname aan The Ride kost € 795.- (let op: € 695.- als je inschrijft vóór 1 februari 2024).

Wat zit hier zoal in? Sowieso gaat het dan om de routes, de ervaring, de sfeer en de onvoorwaardelijke support voor zowel jouzelf als voor je fiets. Ook inclusief: overnachtingen, bagagetransport van start naar finish, medische en mechanische ondersteuning, bezemwagen, voedingsstations, een fiets-wasstation, koffie, een komoot Premium account voor 3 maanden en dagelijkse briefing van de koersdirecteur.

Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan het informatiepakket aan. Wil je je direct inschrijven? Dat kan hier.

Wist je dat The Ride Gravel ook een reguliere variant heeft? Ontdek alles over The Ride!

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.