Ride for the Roses, in de versnelling voor kankeronderzoek

€ 15 miljoen opgehaald voor kankeronderzoek. Het is het resultaat van 23 jaar Ride for the Roses. Op 1 oktober 2022 vindt de volgende editie plaats en Fondo heeft er trainingsschema’s voor klaargezet. Doe jij mee en steun je zo het onderzoek naar long-, huid-, borst- en prostaatkanker?

KNWU Talentcoaches
Geschreven door:
KNWU Talentcoaches

Prachtige routes door de bloemenvelden, een ware challenge en een mooie dag met een fantastisch doel. Het zijn de ingrediënten voor de Ride for the Roses, hét fietsevenement voor jong en oud. Of je nu 25 kilometer fietst op je stadsfiets of kiest voor 200 kilometer op de racefiets, er is één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen.

Waarom Ride for the Roses?

Het begon allemaal met Lance Armstrong. Hij wilde geld ophalen voor onderzoek tegen kanker en ging fietsen met drie vrienden. Ze spraken af dat degene die als eerste thuis was een bos rozen kreeg. Een jaar later was Rid efor the Roses geboren en inmiddels staan we aan de vooravond van editie 23. 

De start en finish vind je bij de Studio’s Aalsmeer. Vanuit daar zijn er vier routes uitgepijld: 25, 50, 100 en 200 kilometer. Ondanks dat er langs de routes de nodige rustpunten zullen zijn, is het rijden van met name de langere afstanden een fikse uitdaging. Daarom heeft Fondo samen met de organisatie van de Ride for the Roses gratis trainingsschema’s gemaakt. Deze schema’s stomen jou in slechts vier weken klaar voor het evenement.

Hoe vaak trainen per week? Dat bepaal je zelf. Wees echter realistisch: hoe vaker je traint per week, hoe zwaarder de programma’s zullen aanvoelen. Toch hoef je voor de trainingsprogramma’s niet veel ervaring te hebben. Fondo neemt je bij de hand en begeleidt je stap voor stap doorheen de duur-, tempo-duur, kracht- en explosiviteitstrainingen.

Wil jij samen op weg naar een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker? Schrijf je dan in voor de Ride for the Roses. Liever alleen doneren? Dat kan hier.