Ride for the Roses, in de versnelling voor kankeronderzoek

Sinds de oprichting heeft Ride for the Roses ruim € 15 miljoen opgehaald voor kankeronderzoek. Doe jij dit jaar ook mee? Je traint ervoor met de KNWU Fondo app.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wat is de Ride for the Roses?

De Ride for the Roses gaat helemaal terug naar 1998, toen in Nederland de eerste editie werd georganiseerd. Een jaar eerder had Lance Armstrong in Amerika het fietsevenement gestart, met als doel op een sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De eerste editie van Ride for the Roses startte in Amsterdam en had exact hetzelfde doel als nu: een vuist maken tegen kanker. Zo was het eerste Nederlandse fietsevenement waarbij fondsen werden geworven een feit.

Het evenement groeide en groeide, en inmiddels komen er jaarlijks duizenden fietsers en supporters op  het evenement af.

Waarom wordt de Ride for the Roses georganiseerd?

Ride for the Roses heeft een heel heldere missie. Het is een fietsevenement voor jong en oud, waarbij het gemeenschappelijke doel geld ophalen voor kankeronderzoek is. Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan dit onderzoek, want de projecten die gefinancierd worden zijn er op gericht om het kankeronderzoek te versnellen. 

Zo draagt de Ride for the Roses bij aan een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker.

Ride for the Roses

Hoe ziet de Ride for the Roses er uit?

In 2023 vindt de Ride for the Roses plaats op zondag 1 oktober. De bloemenhoofdstad van Nederland, Aalsmeer, is dit keer start- en finishplaats. Aalsmeer staat bekend om haar bloementeelt, en de teelt van rozen. Een mooiere link met deze tocht kan je je niet voorstellen.

Voor Ride for the Roses 2023 kan je kiezen uit drie routes: 25, 50 en 100 kilometers. Welke route je ook kiest, je komt culturele, historische en natuurrijke hoogtepunten tegen en je rijdt onder meer langs de Westeinderplassen en door het Groene Hart.

De organisatie van Ride for the Roses deelt op een later moment meer informatie over de routes.

Trainen voor Ride for the Roses

Ondanks dat er langs de routes de nodige rustpunten zullen zijn, kan het rijden van met name de langste afstand een fikse uitdaging zijn. Daarom heeft Fondo samen met de organisatie van de Ride for the Roses gratis trainingsschema’s gemaakt. Deze schema’s stomen jou in slechts vier weken klaar voor het evenement.

Ride for the Roses trainen

Hoe vaak trainen per week? Dat bepaal je zelf. Wees echter realistisch: hoe vaker je traint per week, hoe zwaarder de programma’s zullen aanvoelen. Toch hoef je voor de trainingsprogramma’s niet veel ervaring te hebben. Fondo neemt je bij de hand en begeleidt je stap voor stap doorheen onder meer de duurtrainingen, krachttrainingen en explosiviteitstrainingen.

Wil jij samen op weg naar een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker? Schrijf je dan in voor de Ride for the Roses. Als je liever alleen wilt doneren, dan kan dat uiteraard ook.