Ride for the Roses, in de versnelling voor kankeronderzoek

Sinds de oprichting heeft Ride for the Roses ruim € 15 miljoen opgehaald voor kankeronderzoek. Doe jij dit jaar ook mee? Je traint ervoor met de KNWU Fondo app.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Wat is de Ride for the Roses?

De Ride for the Roses gaat helemaal terug naar 1998, toen in Nederland de eerste editie werd georganiseerd. Een jaar eerder had Lance Armstrong in Amerika het fietsevenement gestart, met als doel op een sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De eerste editie van Ride for the Roses startte in Amsterdam en had exact hetzelfde doel als nu: een vuist maken tegen kanker. Zo was het eerste Nederlandse fietsevenement waarbij fondsen werden geworven een feit.

Het evenement groeide en groeide, en inmiddels komen er jaarlijks duizenden fietsers en supporters op het evenement af.

Waarom wordt de Ride for the Roses georganiseerd?

Ride for the Roses heeft een heel heldere missie. Het is een fietsevenement voor jong en oud, waarbij het gemeenschappelijke doel geld ophalen voor kankeronderzoek is. Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan dit onderzoek, want de projecten die gefinancierd worden zijn er op gericht om het kankeronderzoek te versnellen. 

Zo draagt de Ride for the Roses bij aan een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker.

Ride for the Roses

Hoe ziet de Ride for the Roses er uit?

In 2024 vindt de Ride for the Roses plaats op zondag 29 september. De bloemenhoofdstad van Nederland, Aalsmeer, is wederom start- en finishplaats. Aalsmeer staat bekend om haar bloementeelt, en de teelt van rozen. Een mooiere link met deze tocht kan je je niet voorstellen.

Voor Ride for the Roses 2024 kan je kiezen uit drie routes: 25, 50 en 100 kilometers. Welke route je ook kiest, je komt culturele, historische en natuurrijke hoogtepunten tegen en je rijdt onder meer langs de Westeinderplassen en door het Groene Hart.

De organisatie van Ride for the Roses deelt op een later moment meer informatie over de routes.

Wil jij samen op weg naar een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker? Schrijf je dan in voor de Ride for the Roses. Als je liever alleen wilt doneren, dan kan dat uiteraard ook.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.