Oer-Hollandser dan dit wordt het niet!

10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen in één evenement?! Begin 2024 kan het tijdens de OER-Hollandse 100, een winterduathlon in en rondom het Thialf in Heerenveen.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Noem een evenement dat schaatsen combineert met fietsen…. Precies. De OER-Hollandse100 is met recht een uniek sportevenement, dat ook nog eens gekoppeld is aan een goed doel. 100% van alle donaties en inschrijfgelden gaan immers naar het onderzoek tegen lymfeklierkanker.

In voorgaande jaren deden ruim 500 deelnemers mee die samen tussen de 300 en 400 duizend euro ophaalden. Deelnemers hebben de keuze tussen De Hollandse 100 (10 km schaatsen, 90 km fietsen) en de Halve Hollandse 100 (5 km schaatsen, 45 km fietsen). Welke afstand je ook kiest, het startschot klinkt om 09:30 uur, waarna je samen met bekende Nederlanders als Bernhard van Oranje, Monique des Bouvrie, Jack Plooij, Marianne Timmer en Simon Keizer de uitdaging aan gaat.

Na het schaatsen in het schaatshart van de wereld, Thialf, trek je naar buiten voor een prachtige route van 45 kilometer langs meren, bossen en dwars door het mooie buitengebied van Friesland. Deelnemers aan de Hollandse 100 rijden twee aparte routes van 45 kilometer. 

Wil je alleen fietsen, en niet schaatsen? Of het schaatsen en fietsen verdelen met een vriend(in)? Dat kan ook. Zie de website van de OER-Hollandse 100 voor meer informatie en het complete programma.

Waarom de OER-Hollandse 100?

Het is helaas een feit dat 4000 Nederlanders per jaar de diagnose lymfeklierkanker krijgen, waarvan een kwart komt te overlijden. Inmiddels is lymfeklierkanker de derde kankersoort bij kinderen en jongvolwassen, en de vijfde soort bij volwassen.  

Dat moet anders. Stichting Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Het doel van Lymph&Co is financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfeklierkanker en meer aandacht genereren voor deze vorm van kanker. Het streven is om de meest vooraanstaande hematologen die bezig zijn met onderzoek naar lymfeklierkanker te voorzien van middelen die hen de mogelijkheid geven dit onderzoek over de hele wereld uit te voeren. Lymph&Co is opgericht door Bernhard van Oranje die zelf lymfeklierkanker heeft gehad.

Help jij mee?

Deze unieke winterduathlon is een beleving op zich. Niet alleen het sportieve avontuur is een reden om mee te doen, het steunen van het onderzoek naar en de behandeling van lymfeklierkanker is dat ook. Je doet een beetje voor jezelf mee, maar vooral voor iedereen die lymfeklierkanker heeft of heeft gehad.

Inschrijven voor de OER-Hollandse 100 kan individueel of in teamverband. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het inschrijfgeld bedraagt € 100 en telt gelijk mee voor je donaties. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Lymph&Co. 

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.