Oer-Hollandser dan dit wordt het niet!

10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen in één evenement?! Begin 2024 kan het tijdens de OER-Hollandse 100, een winterduathlon in en rondom het Thialf in Heerenveen.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Noem een evenement dat schaatsen combineert met fietsen…. Precies. De OER-Hollandse100 is met recht een uniek sportevenement, dat ook nog eens gekoppeld is aan een goed doel. 100% van alle donaties en inschrijfgelden gaan immers naar het onderzoek tegen lymfeklierkanker.

In voorgaande jaren deden ruim 500 deelnemers mee die samen tussen de 300 en 400 duizend euro ophaalden. Deelnemers hebben de keuze tussen De Hollandse 100 (10 km schaatsen, 90 km fietsen) en de Halve Hollandse 100 (5 km schaatsen, 45 km fietsen). Welke afstand je ook kiest, het startschot klinkt om 09:30 uur, waarna je samen met bekende Nederlanders als Bernhard van Oranje, Monique des Bouvrie, Jack Plooij, Marianne Timmer en Simon Keizer de uitdaging aan gaat.

Na het schaatsen in het schaatshart van de wereld, Thialf, trek je naar buiten voor een prachtige route van 45 kilometer langs meren, bossen en dwars door het mooie buitengebied van Friesland. Deelnemers aan de Hollandse 100 rijden twee aparte routes van 45 kilometer. 

Wil je alleen fietsen, en niet schaatsen? Of het schaatsen en fietsen verdelen met een vriend(in)? Dat kan ook. Zie de website van de OER-Hollandse 100 voor meer informatie en het complete programma.

Waarom de OER-Hollandse 100?

Het is helaas een feit dat 4000 Nederlanders per jaar de diagnose lymfeklierkanker krijgen, waarvan een kwart komt te overlijden. Inmiddels is lymfeklierkanker de derde kankersoort bij kinderen en jongvolwassen, en de vijfde soort bij volwassen.  

Dat moet anders. Stichting Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Het doel van Lymph&Co is financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfeklierkanker en meer aandacht genereren voor deze vorm van kanker. Het streven is om de meest vooraanstaande hematologen die bezig zijn met onderzoek naar lymfeklierkanker te voorzien van middelen die hen de mogelijkheid geven dit onderzoek over de hele wereld uit te voeren. Lymph&Co is opgericht door Bernhard van Oranje die zelf lymfeklierkanker heeft gehad.

Help jij mee?

Deze unieke winterduathlon is een beleving op zich. Niet alleen het sportieve avontuur is een reden om mee te doen, het steunen van het onderzoek naar en de behandeling van lymfeklierkanker is dat ook. Je doet een beetje voor jezelf mee, maar vooral voor iedereen die lymfeklierkanker heeft of heeft gehad.

Inschrijven voor de OER-Hollandse 100 kan individueel of in teamverband. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het inschrijfgeld bedraagt € 100 en telt gelijk mee voor je donaties. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Lymph&Co.