1 dag, 300 kilometer. Dit is de Langste Dag Challenge 2023!

De Ploegmaats Langste Dag Challenge (LDC) is dé uitdaging van het jaar op de racefiets.

KNWU Fondo
Geschreven door:
KNWU Fondo

Het recept is ieder jaar weer even simpel als uitdagend: 1 dag, 300 kilometer fietsen. De LDC is een volledig verzorgd fietsevenement. Het ontbreekt je van start tot finish aan niets. Koffie bij de start, uitgebreide lunch, middagsnack en diner. Het enige dat jij en je vrienden hoeven te doen is trappen. 

De Langste Dag Challenge is in 2018 in het leven geroepen door drie vrienden uit Haarlem die een trainingsdoel nodig hadden. En als je het dan toch zelf organiseert, waarom dan niet voor iedereen die zin heeft om mee te doen? Precies, dat dachten ze bij Ploegmaats ook. Na edities in Amsterdam en Utrecht (2x) keert de LDC nu terug naar haar roots in Haarlem. Je kunt dus polders, duinen, dijken en veel water verwachten tijdens de rit.

De LDC is net even anders dan andere evenementen, omdat de organisatie alle zorgen uit handen neemt. Zo worden er bijvoorbeeld ook startgroepen van 10 personen gevormd op basis van gemiddelde snelheid, zodat er geen lange linten ontstaan. Na een mooie rit proosten wordt er in het Haarlemse zonnetje op een mooie afloop geproost tijdens een uitgebreide BBQ.

Overtuigd? Schrijf je dan snel in via www.langstedagchallenge.nl. Alle deelnemers aan de LDC ontvangen direct na inschrijving een code voor een maand lang gratis toegang tot Fondo Pro.