Aankondiging

Nieuw in Fondo: trainingsschema voor de HandbikeBattle!

De KNWU en de HandbikeBattle hebben de handen ineengeslagen met de ontwikkeling van een speciaal trainingsschema voor de HandbikeBattle in de Fondo app.

29
/
12
/
2023

De HandbikeBattle

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking, bedacht door een aantal professionals uit verschillende revalidatiecentra. De HandbikeBattle wordt jaarlijks gehouden op de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Deze beklimming is liefst 20 kilometer lang en overbrugt een hoogteverschil van 867 meter, wat een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 4% betekent. Kortom: hier wil je goed voorbereid aan de start staan, ongeacht je huidige niveau. De KNWU is blij om via Fondo praktische trainingsprogramma's te kunnen aanbieden, zodat de Battle voor iedereen tot een goed einde te brengen is.

Wij zijn erg blij dat we samen mogen werken met een inspirerend evenement als de HandbikeBattle. Het sluit aan bij onze wens om de wielersport voor iedereen toegankelijk te maken, in dit specifieke geval dus óók voor mensen met een beperking. Dankzij het aanbieden van het trainingsschema in de Fondo app, maar ook het continu delen van onze ruime kennis, kunnen wij wielerdromen waar maken. Dat geeft enorm veel energie. - Martin Faes, product owner Fondo

Trainen voor de HandbikeBattle

Het trainingsschema voor de HandbikeBattle is 22 weken lang en start daarmee op 22 januari 2024. Het trainingsprogramma is zorgvuldig samengesteld en bevat iedere week drie trainingen, met zo'n acht uur aan trainingen in de meest intensieve trainingsweek. Gedurende de 22 weken kom je in aanraking met een divers aanbod aan trainingen. Zo komen bijvoorbeeld duurtrainingen, bloktrainingen en sprinttrainingen aan bod. Zo werk je als deelnemer gestructureerd toe richting de beklimming van de Kaunertaler gletscher en bereid je jouw lichaam optimaal voor op deze inspanning. Het is de optelstom van alle trainingen die voor het resultaat zorgt.

Het trainingsschema wordt aangeboden op trainingsniveau 1, en is daarmee geschikt voor alle niveau's, óók dat van beginnende para-cyclists. De trainingen zijn uit te voeren op basis van gevoel, op basis van hartslag of op basis van vermogen. De keuze is aan jou.

HandBikeBattle

Je vindt het trainingsschema voor de HandbikeBattle via de homepage van de Fondo app. Door te scrollen naar de categorie Para-Cycling, kom je terecht bij de HandbikeBattle.

Veel trainingsplezier!