Aankondiging

Fietsende deelnemers Klimmen tegen MS profiteren van topsportkennis KNWU

Via zorgvuldig samengestelde trainingsprogramma’s kunnen de fietsende deelnemers aan Klimmen tegen MS zich klaarstomen voor het beklimmen van de Mont Ventoux.

06
/
11
/
2022

Het concept van Klimmen tegen MS is simpel: samen in beweging komen tegen MS. Op 29 mei 2023 gaan er weer honderden deelnemers één, twee of drie keer de Mont Ventoux beklimmen om zo fondsen te werven en een MS-vrije wereld dichterbij te brengen. Om deze sporters optimaal te ondersteunen heeft de KNWU in samenspraak met de organisatie Klimmen tegen MS-trainingsprogramma’s live gezet in Fondo, haar bekroonde trainingsapp.

Na het inventariseren van de wensen, is de KNWU-coach de programma’s gaan bouwen, met zes unieke varianten als eindresultaat. Deelnemerskunnen kiezen uit een tienweeks of zestienweeks schema, waarbij er ook nog verschillende keuzes te maken zijn qua niveau. “Het beklimmen van de Mont Ventoux vereist een serieuze voorbereiding. Door het aanbieden van zes verschillende trainingsprogramma’s gaat iedere deelnemer een variant vinden die bij hem of haar past,” aldus Martin Faes, Product Owner Fondo bij de KNWU. “We zijn erg blij dat wij onze trainingsexpertise, die voorheen alleen voortopsporters beschikbaar was, nu ook kunnen delen met de deelnemers.”

Jonas Hoving, stichting Klimmen tegen MS: “Dat ook een autoriteit als de KNWU het belang van ons evenement inziet, doet ons deugd. Daarnaast zijn wij natuurlijk heel erg blij dat wij dankzij de samenwerking met Fondo de deelnemers aan Klimmen tegen MS nu echt bij de hand kunnen nemen. Zo zal het hen zowel in de voorbereiding als tijdens het evenement aan niks ontbreken en kunnen zij zich volledig focussen op het leveren van topprestaties. We hopen met het aanbieden van deze zeer toegankelijke trainingsprogramma’s ook anderen te kunnen overtuigen om mee te doen aan Klimmen tegen MS.”