Materiaal en onderhoud

Waar vind je een Shimano Service Center?

Bij een Shimano Service Center ben je er zeker van dat je fiets optimale service en onderhoud krijgt. Hamvraag is natuurlijk: waar vind je de Shimano Service Centers? Om je maar meteen gerust te stellen: je hoeft niet zo ver te reizen, want deze servicepunten zitten door heel het land!

Shimano Service Center
Geschreven door
Shimano Service Center

In Nederland en België zijn er op dit moment circa 150 Shimano Service Centers. Dat aantal groeit gestaag, maar dat betekent niet dat iedere tweewielerzaak zomaar kan toetreden tot het netwerk. Shimano ziet toe op de kwaliteit en breidt het netwerk alleen uit met speciaalzaken die voor 100 procent in het Shimano Service Center-concept geloven. Dat betekent dat zij hun medewerkers jaar in jaar uit laten deelnemen aan het trainingsprogramma rond bestaande en nieuwe technologieën. Zo weet Shimano zeker dat jij als fietser de best mogelijke service krijgt, ook als je een fiets hebt die voorzien is van de nieuwste technische snufjes.

Servicepunt altijd dichtbij

Welk Shimano Service Center het dichtst bij jou in de buurt zit, kun je heel gemakkelijk online achterhalen. Op de website van het Shimano Service Center vind je een dealer locator met alle gecertificeerde speciaalzaken. Je vult hier je plaatsnaam in om het dichtstbijzijnde servicepunt te achterhalen. Extra gemakkelijk is het zoekfilter met fietstypes. Wil je alleen een tweewielerzaak die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld racefietsen of mountainbikes, dan kun je daarop selecteren. Bij alle punten staan contactgegevens vermeld.

Als je bijvoorbeeld op trainingsstage in de Belgische Ardennen bent of als je van een fietsvakantie in Italië geniet, dan kun je ook daar terugvallen op de diensten van het Shimano Service Center. Want het netwerk van Shimano Service Centers is internationaal dekkend. Ook in dat geval gebruik je de dealer locator om heel gemakkelijk en snel het servicepunt bij jou in de buurt te ontdekken. Zo ben je er zeker van dat het probleem met jouw fiets snel en adequaat is verholpen, en dat op een professionele manier en met originele vervangingsonderdelen.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo