Wat is een spinningfiets?

Er is niet echt een heldere definitie van wat een spinningfiets, ofwel indoorbike, is. Ze hebben heel veel weg van hometrainers, maar tegelijkertijd is de zithouding een stuk actiever. Mogen we ze scharen in de categorie indoor trainers? Misschien wel.

Spinningfietsen bestaan al lang en zijn in feite de voorlopers van de huidige indoortrainers zoals wij sportieve fietsers deze tegenwoordig kennen. Waar de indoortrainer de weerstand automatisch aanpast op basis van wat er op je scherm gebeurt, moet je op een indoorbike de weerstand met de hand aanpassen, vaak op advies van de (virtuele) instructeur.

Spinningfiets

De beste spinningfiets voor thuis

Bekende fabrikanten als Wahoo en Tacx hebben inmiddels modellen op de markt gebracht die veel weg hebben van de traditionele spinningfiets, maar mét de moderne technologieën van de populairste fietstrainers.

Hieronder leggen we de nadruk op de – naar onze mening – vier beste indoorbikes met scherm, die thuis kunt gebruiken voor het trainen met KNWU Fondo.

Tacx NEO Bike Smart Trainer

De Tacx NEO Bike geeft je een van de meest realistische ervaringen. Rijd je over virtuele kasseien en gravel? Dat ga je merken! Schakel je virtueel naar een andere versnelling? Je zal ervaren dat je ketting bijna als echt naar een ander tandwiel springt. De Tacx NEO Bike is stil, krachtig én nauwkeurig, zodat je alles uit jouw training kunt halen. Je koppelt hem eenvoudig aan Zwift, waardoor ook de KNWU Fondo trainingen op jouw scherm kunnen verschijnen. 

Meer weten? Lees hier uitgebreide informatie over de Tacx NEO Bike.

Beste spinningfiets voor thuis

Wahoo KICKR Bike Smart Trainer

Ook Wahoo besloot de markt van de spinningfietsen te betreden en deed dit met haar KICKR Bike Smart Trainer. Net als de Tacx NEO Bike, is de Wahoo KICKR Bike het neusje van de zalm. Ook de KICKR scoort erg hoog als het op realisme aankomt. Je stelt hem exact af zoals de fiets die je buiten gebruikt, waarna de geïntegreerde hellingswisselingen, aanpasbare versnellingen en het gesimuleerd schakelen jou doen geloven dat je buiten aan het fietsen bent. Zeker wanneer je hem combineert met de populaire KICKR Desk en KICK Headwind accessoires.

Meer weten? Lees hier uitgebreide informatie over de Wahoo KICKR BIKE.

TrueKinetix TrueBike 

De jongste spinningfiets in dit lijstje, maar wel al met de nodige awards achter zijn naam. Op het scherm van deze indoorbike lees je al jouw belangrijke trainingsdata live af. Denk aan vermogen, cadans, de links/rechts balans en pedaalkracht. Dankzij de zelf ontwikkelde TrueForce Technology is elke pedaalslag raak. De TrueBike werkt immers met een nauwkeurigheid van 0.5%. Dit houdt in dat elke wattage die je trapt, voor 99.5% wordt overgenomen.

Meer weten? Lees hier uitgebreide informatie over de TrueKinetix TrueBike.

Spinningfiets met scherm

Stages SB20 Smart Bike Indoor Trainer

Velen zullen Stages kennen van hun vermogensmeters. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Stages met hun SB20 Smart Bike focust op ‘performance’.

Net als de eerdergenoemde modellen, beidt de SB20 veel gemak. Je klikt in en je bent direct vetrokken. Ook de SB20 is erg betrouwbaar als het op het meten van vermogen aankomt. Logisch ook, gezien de achtergrond van het merk Stages. Met winst in 7 grote ronden, 25 wereldkampioenschappen en 50 nationale kampioenschappen, weten ze met hun vermogensmeting keer op keer te excelleren.

Via ANT+ en Bluetooth connecties koppel je de training eenvoudig aan Zwift, waar je gaat profiteren van een soepele en stille, elektronische weerstand en vele aangepaste schakelmogelijkheden. Alles zodat jij alles uit jouw KNWU Fondo trainingen kan halen.

Meer weten? Lees hier uitgebreide informatie over de Stages SB20 Smart Bike Indoor Trainer.

No items found.