Aankondiging

Sportmedische topsportkennis nu ook beschikbaar voor Fondo-gebruiker

Hoogwaardige kennisdeling op trainingsvlak was er al. Ook expertise op het gebied van sportvoeding en materiaal wordt al lange tijd gedeeld. Vanaf nu krijgen Fondo-gebruikers dankzij Sport Medisch Centrum Papendal ook antwoord op alle sportmedisch gerelateerde vraagstukken.

21
/
10
/
2022

Sinds haar oprichting heeft Fondo – het bekroonde trainingsplatform van de KNWU – één missie: het aanbieden van een ultieme ervaring als het aankomt op ‘het beter worden op de fiets’. Duizenden toegewijde recreatieve fietsers maakten al gebruik van de Fondo trainingsprogramma’s en hebben zo op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke wijze kunnen toewerken naar het behalen van hun fietsdoelen.

Doelgericht trainen kan in sommige gevallen echter leiden tot blessures of andere fysieke ongemakken. Door middel van de samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal kunnen Fondo-gebruikers op ieder moment een specialist benaderen die hen verder kan helpen op sportmedisch vlak. Deze samenwerking sluit perfect aan bij de transitie richting meer digitale zorg waar SMCP momenteel middenin zit.

Marsha Tijssen, projectleider Kenniscentrum SMCP: “De samenwerking die wij met Fondo opgestart zijn, stond al een tijdje op onze verlanglijst. Wij gaan meer digitale zorg leveren en de Fondo-doelgroep, die actief en structureel met het versterken van het lichaam bezig is, sluit hierbij perfect aan. De kans bestaat dat men vanwege het structureel trainen te maken krijgt met fysieke klachten. Met onze jarenlange ervaring in het topsportklimaat, en zeker de wielersport, kunnen wij hen ongetwijfeld weer op weg helpen.

Iedere Fondo-gebruiker kan per direct contact zoeken met de specialisten van Sport Medisch Centrum Papendal. De samenwerking gaat echter verder: samen zal er de komende tijd actieve contentdeling plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke content zoals het herkennen en voorkomen van knieklachten, maar ook e-learnings en video-instructies op het vlak van core stability en krachttraining komen uitgebreid aan bod. Daarmee wordt ook veel aandacht besteed aan het belang van blessurepreventie.

Martin Faes, product owner Fondo: “Wij zijn enorm blij dat we de Fondo-gebruikers dankzij de specialisten van Sport Medisch Centrum Papendal nóg beter kunnen bedienen. Dat onze achterban nu toegang krijgt tot kennis die de afgelopen vijftig jaar vrijwel uitsluitend voor topsporters beschikbaar was, geeft ons veel energie. Wij zijn er van overtuigd dat we met het koppelen van deze autoriteit aan ons platform een grote meerwaarde bieden aan de recreatieve fietser. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking, met veel onderlinge kennisdeling.”

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.