Blessures & Conditie

Sportmedische topsportkennis nu ook beschikbaar voor Fondo-gebruiker

Hoogwaardige kennisdeling op trainingsvlak was er al. Ook expertise op het gebied van sportvoeding en materiaal wordt al lange tijd gedeeld. Vanaf nu krijgen Fondo-gebruikers dankzij Sport Medisch Centrum Papendal ook antwoord op alle sportmedisch gerelateerde vraagstukken.

Sinds haar oprichting heeft Fondo – het bekroonde trainingsplatform van de KNWU – één missie: het aanbieden van een ultieme ervaring als het aankomt op ‘het beter worden op de fiets’. Duizenden toegewijde recreatieve fietsers maakten al gebruik van de Fondo trainingsprogramma’s en hebben zo op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke wijze kunnen toewerken naar het behalen van hun fietsdoelen.

Doelgericht trainen kan in sommige gevallen echter leiden tot blessures of andere fysieke ongemakken. Door middel van de samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal kunnen Fondo-gebruikers op ieder moment een specialist benaderen die hen verder kan helpen op sportmedisch vlak. Deze samenwerking sluit perfect aan bij de transitie richting meer digitale zorg waar SMCP momenteel middenin zit.

Marsha Tijssen, projectleider Kenniscentrum SMCP: “De samenwerking die wij met Fondo opgestart zijn, stond al een tijdje op onze verlanglijst. Wij gaan meer digitale zorg leveren en de Fondo-doelgroep, die actief en structureel met het versterken van het lichaam bezig is, sluit hierbij perfect aan. De kans bestaat dat men vanwege het structureel trainen te maken krijgt met fysieke klachten. Met onze jarenlange ervaring in het topsportklimaat, en zeker de wielersport, kunnen wij hen ongetwijfeld weer op weg helpen.

Iedere Fondo-gebruiker kan per direct contact zoeken met de specialisten van Sport Medisch Centrum Papendal. De samenwerking gaat echter verder: samen zal er de komende tijd actieve contentdeling plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke content zoals het herkennen en voorkomen van knieklachten, maar ook e-learnings en video-instructies op het vlak van core stability en krachttraining komen uitgebreid aan bod. Daarmee wordt ook veel aandacht besteed aan het belang van blessurepreventie.

Martin Faes, product owner Fondo: “Wij zijn enorm blij dat we de Fondo-gebruikers dankzij de specialisten van Sport Medisch Centrum Papendal nóg beter kunnen bedienen. Dat onze achterban nu toegang krijgt tot kennis die de afgelopen vijftig jaar vrijwel uitsluitend voor topsporters beschikbaar was, geeft ons veel energie. Wij zijn er van overtuigd dat we met het koppelen van deze autoriteit aan ons platform een grote meerwaarde bieden aan de recreatieve fietser. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking, met veel onderlinge kennisdeling.”

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo