Sinds haar oprichting heeft Fondo – het bekroonde trainingsplatform van de KNWU – één missie: het aanbieden van een ultieme ervaring als het aankomt op ‘het beter worden op de fiets’. Duizenden toegewijde recreatieve fietsers maakten al gebruik van de Fondo trainingsprogramma’s en hebben zo op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke wijze kunnen toewerken naar het behalen van hun fietsdoelen.

Doelgericht trainen kan in sommige gevallen echter leiden tot blessures of andere fysieke ongemakken. Door middel van de samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal kunnen Fondo-gebruikers op ieder moment een specialist benaderen die hen verder kan helpen op sportmedisch vlak. Deze samenwerking sluit perfect aan bij de transitie richting meer digitale zorg waar SMCP momenteel middenin zit.

Marsha Tijssen, projectleider Kenniscentrum SMCP: “De samenwerking die wij met Fondo opgestart zijn, stond al een tijdje op onze verlanglijst. Wij gaan meer digitale zorg leveren en de Fondo-doelgroep, die actief en structureel met het versterken van het lichaam bezig is, sluit hierbij perfect aan. De kans bestaat dat men vanwege het structureel trainen te maken krijgt met fysieke klachten. Met onze jarenlange ervaring in het topsportklimaat, en zeker de wielersport, kunnen wij hen ongetwijfeld weer op weg helpen.

Iedere Fondo-gebruiker kan per direct contact zoeken met de specialisten van Sport Medisch Centrum Papendal. De samenwerking gaat echter verder: samen zal er de komende tijd actieve contentdeling plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke content zoals het herkennen en voorkomen van knieklachten, maar ook e-learnings en video-instructies op het vlak van core stability en krachttraining komen uitgebreid aan bod. Daarmee wordt ook veel aandacht besteed aan het belang van blessurepreventie.

Martin Faes, product owner Fondo: “Wij zijn enorm blij dat we de Fondo-gebruikers dankzij de specialisten van Sport Medisch Centrum Papendal nóg beter kunnen bedienen. Dat onze achterban nu toegang krijgt tot kennis die de afgelopen vijftig jaar vrijwel uitsluitend voor topsporters beschikbaar was, geeft ons veel energie. Wij zijn er van overtuigd dat we met het koppelen van deze autoriteit aan ons platform een grote meerwaarde bieden aan de recreatieve fietser. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking, met veel onderlinge kennisdeling.”

Vraag het de expert

Sport Medisch Centrum Papendal is sportmedisch partner van Fondo. Welk type sporter je ook bent, en wat je niveau ook is: de sportartsen staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Dit kan zowel online, als in een fysieke afspraak.
Online vraag stellen
Fysieke afspraak maken